Suomen kesään kuuluvat hyttyset, punkit, kyyt ja aurinko. 

Hyönteisten pistokset, auringon polttamat ja kesäflunssa ovat yleisimpiä lomalaisten kiusaajia. Myös pienten tapaturmien hoitoon kannattaa varautua. Pieniä haavoja varten on lääkekaappiin syytä varata laastareita, sidetarpeita ja desinfiointiainetta.  

Muita perustarvikkeita ovat aurinkorasva, allergia- ja särkylääkkeet sekä kyypakkaus, jonka kortisonitabletit auttavat myös ampiaisenpistoon. 

Kesällä sään salliessa ulkoillaan ja kuntoillaan, jolloin voi sattua vammoihin johtavia tapaturmia. Lievät vammat hoituvat yleensä kotikonstein muistaen kolmen K:n ohjeen: koho, kylmä, kompressio. Vakavimmissa vammoissa kannattaa varata lääkäriaika tilanteen tarkistamiseksi ja hoidon aloittamiseksi. 

Ulkoillessa on hyvä muistaa huolehtia punkkitarkistuksesta. Ensiaputarvikkeissa olisi hyvä olla punkkipinsetit, joilla punkin saa poistettua pikaisesti. Osa punkeista levittää borrelioosia, osa puutiaisaivokuumetta. Jälkimmäiseen on saatavilla rokotesarja. Jos ihoon syntyy rengasmaista ihottumaa, joka alkaa laajentua, on aika ottaa lääkäriin yhteyttä joko chatin kautta liittämällä kuva puremakohdasta tai varaamalla aika vastaanotolle. 

Ota peruslääkkeet ja ensiaputarvikkeet mukaan myös lomareissuun! Muista tehdä reseptiuusinnat ajoissa.

Tärkein vinkki on unohtaa työ ja löysentää vyö, ottaa rennosti! Liiku luonnossa, vaihda maisemaa, tee itsellesi mieleisiä asioita, tapaa ystäviä, nauti valoisista kesäöistä. Tee lomastasi juuri sellainen kuin sinä tarvitset!