Hyvää alkanutta vuotta 2021!

Koronarokotteet saapuivat Suomeen jouluna. THL:n ohjeiden mukaisesti rokottaminen käynnistyi myös meillä Pirkanmaalla heti joulupyhien jälkeen, maanantai-aamuna 28.12. klo 9.00. Alueen ensimmäiset rokotteet annettiin Pirte työterveyshuollon Taysin toimipisteellä omistaja-asiakkaamme Pirkanmaan sairaanhoitopiirin työntekijöille. Myös paikallismediat olivat seuraamassa tätä alueen historiaan varmasti jäävää, merkityksellistä hetkeä. Rokottaminen on siis nyt käynnissä ja hyvässä vauhdissa.

En osaa sanoin kuvailla, miten hienolta tuntuu olla yhteistyössä Pirkanmaan muiden toimijoiden kanssa varmistamassa alueen turvallista ja elinvoimaista lähitulevaisuutta, kuten julkisomisteisen ja vastuullisen työterveyshuollon kuuluukin.

Kolikolla on kuitenkin myös toinen puoli: koko alueen eteen tekemämme rokotusponnistus tulee näkymään väistämättä perustyömme eli työterveyshuollon ydinpalveluissa pieninä viiveinä varsinkin nyt alkuvuodesta. Kiitän lämpimästi, käsi sydämellä jo nyt etukäteen ymmärryksestänne.

Tätä kautta osaltanne osallistutte tähän tärkeään, alueen yhteiseen hyvään: sote-alan asiakkaidemme rokottamisesta huolehtiminen takaa sujuvat, toimivat ja turvalliset ikäihmisten, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut kaikille pirkanmaalaisille ja rokotusponnistus vie meitä nopeammin kohti Pirkanmaata, jossa kaikenlainen asiointi on taas turvallista, työntekijät pysyvät terveinä ja alueen yritystoimintaa ei tarvitse ajaa miltään osin alas – päinvastoin!

Rokottajiemme eli työterveys- ja poliklinikkahoitajiemme huhkiessa rokotusvastaanotoilla voit olla kuitenkin varma, että teemme kaikkemme, jotta alkuvuoden koitos näkyisi teidän asiakasyritysten arjessa mahdollisimman vähän. Apuun riennämme me muut pirteläiset: työterveyshuollon moniammatillisen tiimin muut jäsenet, eli työterveyslääkärit, työfysioterapeutit ja työterveyspsykologit, ovat alkuvuonna vahvemmin läsnä niissä hetkissä, joissa olette voineet aiemmin tottua kohtaamaan hoitajan. Asiakaspalvelumme hoitotyön ammattilaiset auttavat palvelutarpeen arvioinnissa. Asiakkuustiimi on aina valmis vastaamaan kysymyksiinne.

Rokottamisen aikatauluun emme pysty vaikuttamaan, mutta kerromme teille hyvissä ajoin, mikäli rokotukset vaikuttavat työterveyspalveluiden käytettävyyteen erityisen paljon jonakin tiettynä aikana. Tällöinkin turvaamme kuitenkin aina mm. akuuttien asioiden palvelut sopimusten mukaisesti.

Tiedotamme rokottamiseen liittyvistä asioista ja niiden vaikutuksista työterveyshuollon palveluihimme verkkosivujemme Koronarokote-osiossa, jonka löydät täältä. Kyseisen sivun kautta löydät myös paljon muita aiheeseen liittyviä tietolähteitä.

Jaksetaan vielä – lämpimin yhteistyöterveisin,

Tiina