Tampereella palvelevan toimintaterapeutti Irene Leinon tehtävät Pirtessä liittyvät pääasiassa käsien oireisiin, erityisesti ranteen ja sormien alueen ongelmiin.  Tehtävät sisältävät mm. käsien toimintakyvyn arviointia, toiminnallisuutta ylläpitävien harjoitusten ohjausta, käsien tukitarpeen ja erilaisten apuvälinetarpeiden arviointia sekä yksilöllistä käden alueen kuntoutusta ja terapiaa esimerkiksi tapaturman jälkeen. Lisäksi Irene sovittaa eri malleja peukalo- ja ranneortooseista, arvioi niiden tarvetta ja valmistaa yksilöllisiä ortooseja käden alueelle tarvittaessa asiakkaille heti sairauden tai vamman ilmaannuttua. Irene ottaa vastaan sekä yksityisasiakkaita että työterveysasiakkaita lääkärin lähetteellä. Ajan toimintaterapeutille voi varata verkkoajanvarauksen kautta tai soittamalla (03) 565 64600. Irene on osa Pirten laajenevaa asiantuntijoiden joukkoa.

Tarvittaessa Irene voi myös lääkärin lähetteellä valmistaa omassa toimipaikassaan jalan alueen yksilöllisiä ortooseja esim. plantaarifaskiittiin. Irene tekee myös ergonomia-asioiden ohjausta ja neuvontaa, ja tällöin mielellään vierailee työpaikalla henkilökohtaisesti nähdäkseen konkreettisesti mitkä asiat kaipaavat parannusta. Toimintaterapeutin työ ei ole Kela-korvattavaa.

Kuka Irene on?toimintaterapeutti tampere

Tieni toimintaterapeutiksi vei jonkin aikaa, sillä käytyäni useita kertoja ammatinvalintapsykologeilla tulokseksi tuli aina ura joko liikunnan ohjaajana tai opettajana. Johonkin taisi pääsyvaatimuksena olla jonkin tanssin osaaminen sekä kärrynpyörä. Jälkimmäistä en osannut, joten päätin etten ikinä haekaan sinne, Irene nauraa. Äitini oli sittemmin lukenut lehdestä toimintaterapeuteista ja ehdotti minulle alaa, koska se olisi monipuolista ja työtä saisi tehdä käsillä. Pääsin heti opiskelemaan toimintaterapeutiksi, enkä ole päivääkään katunut. Parasta työssäni on todellakin sen monipuolisuus sekä asiakkaat. Jokaiset kädet ovat erilaiset ja olen hyvin kiinnostunut asiakkaista itsessään, mutta myös siitä miten ihminen käsien kautta suoriutuu kaikista askareista. On hienoa pystyä auttamaan muita. Innostun erilaisista haasteista ja huomatessani, että keksin jollekin asiakkaalle hänen elämäänsä helpottavia keinoja tai esimerkiksi jonkun apuvälineen kuten pienen lastan tai tuen, joka sitten mullistaakin asiakkaan koko elämän. Kehitän osaamistani erilaisissa koulutuksissa, kokeilemalla uusia asioita ja etenkin erilaisia materiaaleja, ja konsultoimalla kollegoitani.

Kuvassa toimintaterapeutti Irene Leino, kuva: Timo Pöysäri, Pirte.