Uusien rokotusten antaminen keskeytyy väliaikaisesti

Pirte keskeyttää väliaikaisesti uusien koronarokotteiden eli ensimmäisten annosten antamisen. Syynä keskeytykselle on se, että rokotteet ovat Pirkanmaan alueella toistaiseksi loppu.

 

Koronarokotteiden annosväli pitenee yleisesti 12 viikkoon

THL on ohjeistanut kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän 3.2.2021 antaman suosituksen mukaan, että vallitsevassa pandemiatilanteessa koronarokotusten annosväliä on suositeltavaa pidentää 12 viikkoon.

THL:n mukaan rokotettu saa yleensä paremman suojan, kun annosväliä pidennetään, ja muutoksen ansiosta yhä useammat suurimmassa riskissä olevat kansalaiset voivat saada ensimmäisen rokotteen nopeammin kuin alkuperäisessä aikataulussa.

Voit lukea linjauksesta ja sen taustoista tarkemmin sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin että THL:n sivuilta.

 

Jo varatut tehosterokotusajat siirretään eteenpäin niin, että annosväli pitenee 12 viikkoon

Ohjeistuksen myötä koronarokotteen annosväli pitenee siis myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella 12 viikkoon keskiviikosta 10.2. alkaen.

Rokotteiden vähäisen määrän vuoksi sekä uuden linjauksen myötä Pirte siirtää ensimmäisen rokoteannoksen saaneille jo varatut tehosterokotusajat eteenpäin niin, että rokoteannosten väliksi tulee 12 viikkoa.

Jo varatut ajat perutaan ja rokotettavan tulee itse varata uusi tehosterokoteaika verkkoajanvarauksemme kautta 12 viikon päähän ensimmäisen rokotteen saamisesta. Käytä työnantajaltasi aiemmin saatua rokotuskoodia.  Ensimmäisen koronarokotusajankohdan voi tarkistaa omakanta.fi -palvelusta.

Huom! Peruutuksista huolimatta Pirten järjestelmä on valitettavasti vielä sunnuntain 7.2. ja maanantain 8.2. aikana lähettänyt osalle asiakkaista peruutetuksi ilmoitetusta tehosterokoteajoista virheellisen muistutustekstiviestin ko. vastaanotolle saapumisesta. Tämä muistutusviesti on siis turha ja sen voi jättää huomiotta. Pahoittelemme viestin aiheuttamaa hämmennystä!

 

 

Miten siis toimin?

Olen saanut ensimmäisen rokotteen ja minulle varattiin samalla aika tehosterokotteelle. Mitä teen?

Varattu aikasi on automaattisesti peruttu: saat / olet jo saanut peruutusviestin Pirteltä tekstiviestillä. Varaa verkkoajanvarauksemme kautta uusi tehosterokoteaika 12 viikon päähän ensimmäisestä annoksesta. Käytä työnantajaltasi aiemmin saatua rokotuskoodia. Ensimmäisen koronarokotusajankohdan voit tarkistaa omakanta.fi -palvelusta.

Minun pitäisi saada ensimmäinen koronarokote, mitä teen?

Rokotteiden huonon saatavuuden vuoksi emme tällä hetkellä anna uusia rokotuksia eli ensimmäisiä rokoteannoksia lainkaan. Tiedotamme heti kun rokotteita on taas saatavilla ja aikoja ensimmäiselle rokotukselle eli uusille rokotettaville on taas saatavilla.