Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jussi Virtanen ottaa Pirte Ratinassa vastaan yksityisasiakkaiden lisäksi sellaisia työterveysasiakkaita, joiden työterveyssopimukseen erikoislääkärin palvelut kuuluvat.

Uusi korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärimme Jussi Virtanen tarjoaa erikoisalansa yleisvastaanottoa kaikenikäisille yksityisasiakkaille sekä työterveysasiakkaille Pirte Ratinassa. Hän tekee vastaanotollaan myös erikoisalansa yleisimpiä pientoimenpiteitä, kuten poskiontelopunktioita ja tärykalvopistoja.

Korva-, nenä ja kurkkulääkärin vastaanotolle voi hakeutua esimerkiksi pitkittyneen nenän tukkoisuuden, kuulon aleneman, kuorsauksen tai tinnituksen takia. Lapsipotilaat voivat saada apua esimerkiksi korvatulehduksiin sekä nielu- ja kitarisojen ongelmiin.

Jussin työhön kuuluu olennaisena osana myös potilaan rauhoittaminen tilanteissa, joissa toimenpiteet aiheuttavat jännitystä tai epämukavuutta: ”On tärkeää, että potilaalle tulee vastaanotollani turvallinen olo ja tunne siitä, että hän on osaavissa käsissä.”

 

Kuka Jussi on?

33-vuotias Jussi on paljasjalkainen tamperelainen. ”Valmistuin yleislääkäriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2011 ja korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäriksi vuonna 2017. Aikaisemmin toimin Hämeenlinnassa terveyskeskuslääkärinä sekä korva-, nenä- ja kurkkutauteihin erikoistumisen aikana Satakunnan keskussairaalassa.” Vapaa-aikanaan hän viihtyy perheensä parissa.

Kipinä lääkärin uraa kohtaan syttyi jo lukioikäisenä, kun ihmisten kanssa toimiminen ja ihmiselimistö alkoivat kiinnostaa Jussia. Korva-, nenä- ja kurkkutaudeista Jussi innostui alan käytännönläheisyyden vuoksi.

Kehittääkseen jatkuvasti omaa osaamistaan Jussi käy mielellään erikoisalansa koulutuksissa ja lukee alan kirjallisuutta. Laajasta osaamisesta kertoo myös väitöstutkimus, jota hän laatii parhaillaan. Väitöskirjan aiheena on nisäkkäiden hajuaistia jäljittelevä elektroninen nenä, jolla voidaan diagnosoida erilaisia sairauksia. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, voisiko laitetta hyödyntää poskiontelotulehduksen diagnosoimisessa.

”Moniammatillisuus ja yhteistyö eri erikoisalojen osaajien kanssa lisää työni merkityksellisyyttä. Parasta työssäni on kuitenkin se, kun pääsen kohtaamaan eri-ikäisiä ihmisiä ja näen käynnistä olleen heille aidosti apua.”