Koronatestaus – Tampere ja Pirkanmaa

 

Tarjoamme mahdollisuuden koronavirustestaukseen kaikille asiakasyrityksillemme. Koronavirustestiin pääsee työterveyshuollon asiakas, jolla on koronaan yleisesti liitettyjä oireita (esim. hengitystietulehduksen oireet kuten kurkkukipu, nuha, aivastelu, nenän tukkoisuus, yskä, hengityksen vinkuminen, limaisuus, allergiaoireet, hengenahdistus tai korvakipu, vatsaoireet kuten ripuli, ihottuma tai haju- tai makuaistin muutokset). 

Näytettä ei oteta henkilöltä, jolla on todettu COVID-19-infektio kuuden kuukauden sisään. Lisäksi täyden rokotussarjan saaneiden (kaksi rokoteannosta, toisesta annoksesta yli viikko) henkilöiden ei tarvitse hakeutua koronanäytteenottoon, mikäli heillä on lieviä hengitystieinfektion oireita. Poikkeuksena ovat sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät sekä henkilöt, joilla on tiedossa oleva koronavirusaltistus edeltävän kahden viikon ajalta – heidät testataan edelleen matalalla kynnyksellä.

Olethan tarkkana, että tulet oikeaan paikkaan testattavaksi!

Näin pääset testiin – työterveysasiakas:

Koronatestiin pääsevät ajanvarauksella ne työterveysasiakkaat, joiden työnantaja on sopinut testauksesta Pirten kanssa.
Työterveysasiakas, varmistathan asian työnantajaltasi. Mikäli testaus ei kuulu sopimukseen, maksaa asiakas testin itse.

Verkkoajanvaraus

Tee oirearvio Omaolo-palvelussa. Mikäli Omaolo kehottaa sinua hakeutumaan testattavaksi, voit varata ajan testaukseen suoraan verkkoajanvarauksemme kautta.

OmaPirte: lääkäri- ja hoitajachat

Lääkärichat palvelee arkisin klo 8-18.30, hoitajachat arkisin klo 8-15.30 ja molemmat lauantaisin klo 10-16.30 ja sunnuntaisin klo 10-15.30.

Lue lisää ja siirry OmaPirteen tästä.

(03) 5656 4600

Soita ajanvaraukseemme (03) 5656 4600 (avoinna arkisin klo 7.30-19, la 10-17 ja su 10-16). Huomioithan, että puhelinlinjoilla voi olla tällä hetkellä ruuhkaa.

Muistathan perua testiajan, mikäli et jostain syystä tarvitsekaan testiä

 

Pirten testipisteisiin varatun ajan voit perua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen peruutus@pirte.fi. Kirjoita viestiin oma nimesi, peruutuksen syy, vastaanottavan asiantuntijan nimi sekä peruttavan vastaanoton päivämäärä ja kellonaika. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme (03) 5656 4600 (avoinna ma-pe 7.30-19, la 10-17 ja su 10-16).

Mikäli aikasi on varattu johonkin Fimlabin toimipisteistä, saat tekstiviestitse varaustunnuksen, jolla testin voi perua.

Yksityisasiakkaiden koronatestaukset: katso toimintaohje täältä.

Koronavilkku ja oireettomuus

4.3.2021 lähtien Koronavilkku-sovellus ohjaa vilkun saanutta hakeutumaan oireettomanakin koronatestiin.

Työterveys ei pääsääntöisesti testaa oireettomia, joten mikäli saat vilkun ja olet oireeton, ole yhteydessä oman asuinpaikkakunnan koronaneuvontaan. Sovellus ohjeistaa vilkun saanutta jäämään omaehtoiseen karanteeniin, joka ei oikeuta sairaus- tai tartuntapäivärahaan. Suosittelemme vilkun saanutta keskustelemaan työasioista, esim. etätyön mahdollisuudesta, oman esimiehen kanssa.

Varmista että sovelluksesi on päivittynyt viimeisimpään versioon. Lue lisää THL:n verkkosivuilta.

Mikäli haluat sisällyttää koronavirustestauksen yrityksesi työterveyshuollon sopimukseen, ota yhteys vastuutyöterveyshoitajaasi. 

Koronavirustestin hinta Pirtessä:

  • 198€ / testi (Kela-korvauksen jälkeen 98€), lisäksi laskutetaan kartoitushaastattelu sekä tuloksen antamisen vaatimat vastaanotot

 

Kela-korvaukset

Koronavirustestit oikeuttavat työterveyshuollon korvaukseen, jos työterveyshuoltosopimuksessa on sovittu sairaanhoidon ja siihen kuuluvien laboratoriotutkimusten järjestämisestä. Lisäksi työnantajan ja palveluntuottajan pitää sopia koronavirustesteistä kirjallisesti ennen testauksen aloittamista. Kustannukset kuuluvat korvausluokkaan II. Kustannusten korvaamisessa edellytetään, että testien tekemisessä noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön sekä THL:n näytteenottokriteereitä sekä muita viranomaismääräyksiä ja -ohjeita.

Lisätietoa Kelan sivuilta.

Korvauksen määrä itse maksavalle asiakkaalle on 100€.