Koronavirus- ja vasta-ainetestaus – Tampere ja Pirkanmaa

 

Tarjoamme mahdollisuuden ns. tavalliseen koronavirustestaukseen (nenänielutesti) ja vasta-ainetestaukseen kaikille asiakasyrityksillemme.

Tavalliseen koronavirustestiin pääsee lääketieteellisen arvion perusteella asiakas, jolla on koronaan yleisesti liitettyjä oireita (esim. hengitystietulehduksen oireet kuten kurkkukipu, nuha, aivastelu, nenän tukkoisuus, yskä, hengityksen vinkuminen, limaisuus, hengenahdistus tai korvakipu, vatsaoireet kuten ripuli, ihottuma tai haju- tai makuaistin muutokset). 

Vasta-ainetestaus tukee muuta koronatapausten diagnostiikkaa: sitä voidaan harkinnanvaraisesti hyödyntää esimerkiksi epidemiologisten tilanteiden selvittelyyn tai käyttää yksittäisen potilaan kohdalla, mikäli tilanne on syystä tai toisesta diagnostisesti epäselvä ja/tai pitkittynyt.

 

Nenänielutestaukset suoritetaan Taysin toimipisteessämme. Näytteenotto tapahtuu täysin siihen varatussa sisätilassa, omalla sisäänkäynnillään, jolloin testausympäristö on turvallinen niin testattavalle kuin testaavalle henkilökunnallekin.

Vasta-ainetestattavan henkilön tulee olla jo täysin oireeton. Vasta-ainetesti otetaan Pirte Ratinassa laskimoverinäytteenä kyynärvarresta.

Pirten koronavirustestauksen hinnasto:

Nenänielutesti:

  • 198€ / testi (Kela-korvauksen jälkeen 142€), lisäksi laskutetaan kartoitushaastattelun sekä tuloksen antamisen vaatimat vastaanotot
    • Ota yhteyttä OmaPirte-palvelumme kautta, varaa verkkoajanvarauksemme kautta aika lääkärin tai hoitajan etävastaanotoille eli puhelin- tai videovastaanotoille tai soita (03) 5656 4600 (avoinna ma-pe 7.30-19, la 10-17 ja su 10-16).
    • Tuloksen antamisesta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa: tuloksen voi käydä katsomassa joko Kanta-palvelun kautta tai asiakkaalle voidaan varata puhelinaika. 

 

Vasta-ainetesti:

  • 80€ / testi (Kela-korvauksen jälkeen 65€), lisäksi laskutetaan kartoitushaastattelun sekä tuloksen antamisen vaatimat vastaanotot
    • Haastattelu tehdään hoitajan tai lääkärin vastaanotoilla – voir asioida myös OmaPirte-palvelun kautta tai varata hoitajan tai lääkärin puhelin- tai videovastaanottoajan.
    • Tuloksen antamisesta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa: tuloksen voi käydä katsomassa joko Kanta-palvelun kautta tai asiakkaalle voidaan varata puhelinaika. 

Kela-korvaukset

Koronavirus- ja vasta-ainetestit oikeuttavat työterveyshuollon korvaukseen 1.4.2020 alkaen, jos työterveyshuoltosopimuksessa on sovittu sairaanhoidon ja siihen kuuluvien laboratoriotutkimusten järjestämisestä. Lisäksi työnantajan ja palveluntuottajan pitää sopia koronavirus- ja vasta-ainetesteistä kirjallisesti ennen testauksen aloittamista. Kustannukset kuuluvat korvausluokkaan II. Kustannusten korvaamisessa edellytetään, että testien tekemisessä noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön sekä THL:n näytteenottokriteereitä sekä muita viranomaismääräyksiä ja -ohjeita.

Lisätietoa Kelan sivuilta.

Korvauksen määrä itse maksavalle asiakkaalle on tavallisen nenänielutestin osalta 56€ ja vasta-ainetestien osalta 15€. 

Toimintaohjeet:

 

Turvallisuussyistä, ethän varaa hengitystieoireisena suoraa aikaa asiantuntijoidemme vastaanotoille verkkoajanvarauksen kautta, vaan toimi alla olevien ohjeiden mukaan. Näin pidetään Pirten arvokkaat terveydenhuollon ammattilaiset turvassa ja toimintakuntoisina pandemian aikana. Kiitos huomaavaisuudestasi!

Näin pääset koronatestiin:

Työterveysasiakas: ota yhteyttä OmaPirte-palvelumme kautta tai soita (03) 5656 4600 (avoinna ma-pe 7.30-19, la 10-17 ja su 10-16). Saat näitä reittejä pitkin hoidontarpeen arvion ja tarvittaessa ajan infektiovastaanotollemme sekä koronavirustestaukseen.

Muistathan perua testiajan, mikäli et jostain syysta tarvitsekaan testiä. Pirten testipisteisiin varatun ajan voit perua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen peruutus@pirte.fi. Kirjoita viestiin oma nimesi, peruutuksen syy, vastaanottavan asiantuntijan nimi sekä peruttavan vastaanoton päivämäärä ja kellonaika. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme (03) 5656 4600 (avoinna ma-pe 7.30-19, la 10-17 ja su 10-16). Mikäli aikasi on varattu johonkin Fimlabin toimipisteistä, saat tekstiviestitse varaustunnuksen, jolla testin voi perua.

Yksityisasiakas: katso toimintaohje täältä.

Oireettoman toimintaohje (vasta-ainetesti):

Saat näitä reittejä pitkin toimintaohjeet.

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Työterveyshuollon asiakasyrityksenä, mikäli koronavirustestauksista ei ole vielä sovittu, voit olla yhteydessä yrityksesi vastuutyöterveyshoitajaan.
Mikäli koronavirustestauksesta on jo sovittu, kuuluvat myös vasta-ainetestit kyseisen sopimuksen piiriin.

Voit kysyä testeistä lisää myös:

asiakkuudet@pirte.fi

Olli Palkivaara
Tuotepäällikkö
p. 044 427 0427
olli.palkivaara@pirte.fi

Anne Sipolainen
Myyntineuvottelija 
p. 050 800 4573
anne.sipolainen@pirte.fi