Koronatestaus – Tampere ja Pirkanmaa

 

Tarjoamme mahdollisuuden koronavirustestaukseen kaikille asiakasyrityksillemme. Koronavirustestiin pääsee työterveyshuollon asiakas, jolla on koronaan yleisesti liitettyjä oireita (esim. hengitystietulehduksen oireet kuten kurkkukipu, nuha, aivastelu, nenän tukkoisuus, yskä, hengityksen vinkuminen, limaisuus, hengenahdistus tai korvakipu, vatsaoireet kuten ripuli, ihottuma tai haju- tai makuaistin muutokset). 

Näin pääset testiin – työterveysasiakas:

Koronatestiin pääsevät ajanvarauksella ne työterveysasiakkaat, joiden työnantaja on sopinut testauksesta Pirten kanssa.
Työterveysasiakas, varmistathan asian työnantajaltasi. Mikäli testaus ei kuulu sopimukseen, maksaa asiakas testin itse.

Verkkoajanvaraus

Tee oirearvio Omaolo-palvelussa. Mikäli Omaolo kehottaa sinua hakeutumaan testattavaksi, voit varata ajan testaukseen suoraan verkkoajanvarauksemme kautta.

OmaPirte: lääkäri- ja hoitajachat

Lääkärichat palvelee arkisin klo 8-18.30, hoitajachat arkisin klo 8-15.30 ja molemmat lauantaisin klo 10-16.30 ja sunnuntaisin klo 10-15.30.

Lue lisää ja siirry OmaPirteen tästä.

(03) 5656 4600

Soita ajanvaraukseemme (03) 5656 4600 (avoinna arkisin klo 7.30-19, la 10-17 ja su 10-16). Huomioithan, että puhelinlinjoilla voi olla tällä hetkellä ruuhkaa.

Muistathan perua testiajan, mikäli et jostain syystä tarvitsekaan testiä

Pirten testipisteisiin varatun ajan voit perua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen peruutus@pirte.fi. Kirjoita viestiin oma nimesi, peruutuksen syy, vastaanottavan asiantuntijan nimi sekä peruttavan vastaanoton päivämäärä ja kellonaika. Voit myös soittaa asiakaspalveluumme (03) 5656 4600 (avoinna ma-pe 7.30-19, la 10-17 ja su 10-16).

Mikäli aikasi on varattu johonkin Fimlabin toimipisteistä, saat tekstiviestitse varaustunnuksen, jolla testin voi perua.

 


Yksityisasiakkaiden koronatestaukset: katso toimintaohje täältä.

Aika varattuna? Toimintaohjeita

Kaikki verkkoajanvarauksen kautta varatut testit:

Paikka: Finn-Medi 1, Arvo Ylpön katu 6, 33520 Tampere Huom! Kyseessä ei ole Acutan naapurissa sijaitseva Pirten Taysin normaali toimipiste, vaan erillinen tila rakennuksen toisella puolella, Arvo Ylpön kadun ja Biokadun kulmassa.  Kts. oheinen kuva – nuoli osoittaa näytteenottopisteen ovelle. 

Pysäköinti: Auton voi pysäköidä rakennuksen eteen, pihalla on kolme näytteenottoon saapuville varattua autopaikkaa. Odota autossa tai ulkona (muista turvavälit) ja tarkkaile ovea, hoitaja tulee hakemaan sinut ulkoa.

Ota mukaan: Kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Tärkeää: Ethän tule itseksesi sisään rakennukseen!
Odota autossa tai ulkona ja tarkkaile ovea – hoitaja hakee sinut näytteenottoon. Muista turvavälit. Näytteenottohuoneeseen saa tulla vain testiin tuleva. Ethän myöskään ota ylimääräisiä tavaroita mukaan näytteenottoon. Testihuoneessa ei saa koskea mihinkään, eikä laskea tavaroita käsistään.

Ohje potilaalle näytteenoton jälkeen

 • Palaa näytteenoton jälkeen omaa kyytiä käyttäen tai julkisilla maskia käyttäen suoraan kotiin.
  • Mikäli joudut käyttämään taksia, kerro taksia tilatessasi palaavasi koronanäytteenotosta. Muista maski. 
 • Pysy kotona näytevastauksen saapumiseen asti.
  • Kotiin ei saa tänä aikana tulla oman taloutesi ulkopuolisia ihmisiä: hoida välttämättömät yhteydenotot sukulaisiin, ystäviin, työpaikalle tai kouluun puhelimitse tai sähköpostilla.
 • Pyydämme sinua täyttämään tartunnanjäljityskyselyn osoitteessa OmaTays.fi jo ennen tuloksen saapumista.
  • Kirjautumiseen tarvitset pankkitunnukset, mobiiliavaimen tai vastaavan vahvan tunnistautumisen.
  • Tartunnanjäljityskyselyn löydät kohdasta ”Kyselyt”. Päivitäthän samalla yhteystietosi.
  • Kyselyyn vastaaminen nopeuttaa ja tehostaa tartunnan- ja kontaktinjäljitystyötämme.
 • Kun tulos valmistuu, se ilmoitetaan sinulle Fimlabista tekstiviestitse. Tällöin löydät tuloksen myös OmaKannasta. Tuloksen valmistumiseen menee yleensä noin 1-3 pv, ruuhka-aikoina tuloksen saapuminen voi viedä päivän tai pari kauemmin.
  • Tulos CV19Nh NEG tarkoittaa, että näytteessä ei todettu koronavirusta. Et sairasta tällä tällä hetkellä koronainfektiota. Mikäli sinulle on tehty altistumisen vuoksi virallinen karanteenipäätös, se ei purkaudu. Tartunnanjäljityskyselyt jäävät talteen OmaTaysiin – voit päivittää ne myöhemmin, mikäli sinusta otetaan uusi näyte.
  • Tulos CV19Nh POS tarkoittaa, että näytteessä on todettu koronavirusta (Covid19). Pysy kotona ja odota lääkärin yhteydenottoa puhelimitse. Lääkäri käy tartunnanjäljityskyselyn kanssasi läpi, kysyy lisätietoja ja antaa jatko-ohjeet. Kun tulos on positiivinen, myös perheenjäsenesi jäävät kotiin.

Mikäli haluat sisällyttää koronavirustestauksen yrityksesi työterveyshuollon sopimukseen, ota yhteys vastuutyöterveyshoitajaasi. 

Koronavirustestin hinta Pirtessä:

 • 198€ / testi (Kela-korvauksen jälkeen 142€), lisäksi laskutetaan kartoitushaastattelu sekä tuloksen antamisen vaatimat vastaanotot

 

Kela-korvaukset

Koronavirustestit oikeuttavat työterveyshuollon korvaukseen, jos työterveyshuoltosopimuksessa on sovittu sairaanhoidon ja siihen kuuluvien laboratoriotutkimusten järjestämisestä. Lisäksi työnantajan ja palveluntuottajan pitää sopia koronavirustesteistä kirjallisesti ennen testauksen aloittamista. Kustannukset kuuluvat korvausluokkaan II. Kustannusten korvaamisessa edellytetään, että testien tekemisessä noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön sekä THL:n näytteenottokriteereitä sekä muita viranomaismääräyksiä ja -ohjeita.

Lisätietoa Kelan sivuilta.

Korvauksen määrä itse maksavalle asiakkaalle on 56€.