Tällä viikolla vietetään kansainvälistä fysioterapiapäivää, jonka teemana on tänä vuonna pitkäkestoinen korona. Tämä ajankohtainen aihe on huomioitu myös Pirten työfysioterapiapalveluissa, missä kesän aikana on otettu käyttöön työfysioterapeutin Long Covid – vastaanottotoiminta. Pääsääntöisesti asiakkaat ohjautuvat näille vastaanottoajoille lääkärin lähetteellä, myös hoitajien hoidon tarpeen arvioinnin kautta.

Pitkäkestoinen korona on yksilöllinen sairaus. Työfysioterapeutti auttaa sinua hallitsemaan pitkäkestoisen koronan oireita. Turvallinen, oikea-aikainen ja tehokas kuntoutus on olennainen osa toipumista. Pitkäkestoisen koronan kuntoutus on yksilöitävä kuntoutujan oireiden, tavoitteiden ja mieltymysten mukaisesti. Työterveydessä huomioidaan myös työn vaatimukset ja edellytykset. Taudinkuva voi vaikuttaa myös työkykyyn. Tarvittaessa työfysioterapeutti tekee mm. toiminta- ja työkykyarvioita, osatyökykyisen työntekijän seurantaa sekä työstä poissaolevan seurantaa ja tukee työhön palaamisessa.

Jos sinulla on näitä moninaisia oireita, ota yhteyttä omaan työterveystiimiisi ja hyödynnä siihen saatavilla olevaa asiantuntemusta. Olemme täällä sinua varten!

Kuva: Fysioterapialiitto