Timo Lautamatti on fysiatrian erikoislääkäri ja hän aloittaa Pirte Ratinassa 10.12. alkaen. Timo tarjoaa palveluitaan sekä työterveys- että yksityisasiakkaille. Pääsääntöisesti fysiatrin palvelut pitävät sisällään erilaisten rankaperäisten kiputilojen diagnostiikan ja hoidon. Lisäksi Timo hoitaa muitakin tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia ja hän on työskennellyt paljon myös urheilijoiden kanssa tutkien ja hoitaen esimerkiksi eri rasitusvammoja. Ajan Timolle voi varata nettiajanvarauksemme kautta tai soittamalla ajanvaraukseemme (03) 565 64600.

Timon mukaan yleensä fysiatrille tultaessa kipua on esimerkiksi niskan, selän ja lantion alueella ja hän kehottaakin asiakkaita tulemaan vastaanotolleen mieluummin ennemmin kuin myöhemmin: ”Valitettavasti silloin tällöin näkee jo pitkälle edenneitä kiputiloja joiden kehittymiseen oltaisiin voitu vaikuttaa jo paljon aiemmin.” Vastaanottokäynneillä Timo pyrkii ohjaamaan asiakkaita niin, että he oppisivat itse heti alusta pitäen hoitamaan ongelmaansa. Tarpeen mukaan Timo voi ohjata asiakkaan myös eteenpäin fysioterapeutille esimerkiksi manipulaatiohoitoon tai muuhun hoitomuotoon.

Kuka Timo on?

– Minusta piti tulla ortopedi ja olinkin pitkään erikoistumassa alalla. Käsien ihottuman takia kirurginen ala ei lopulta ollutkaan pitkässä juoksussa realistinen, joten päädyin työterveyden kautta fysiatrialle. Ala tuntui omalta jutultani, koska periaatteessa tällä puolella käsittelemme samoja vaivoja kuin ortopedian puolella lukuun ottamatta sitä kirurgiaa.

Työssäni parasta on se, kun saan asiakkaan ymmärtämään mistä hänen ongelmansa johtuu ja samalla saan hänet motivoitumaan hoitoprosessiin. Yhteistyö ja kanssakäyminen asiakkaan kanssa ovat siis myös olennaisia ja tärkeitä asioita. Kehitän osaamistani käymällä fysiatriyhdistyksen koulutuksissa, muissa alan koulutuksissa, käymällä yhteispalavereissa fysioterapeuttien kanssa sekä lueskelemalla ammattikirjallisuutta.

Kuvassa fysiatri Timo Lautamatti, kuva: Timo Pöysäri, Pirte.