Terveydenhoitajaopiskelijan kokemuksia

Mielikuva työterveyshoitajan työstä konkretisoitui työharjoittelussa

 

Tänä keväänä Tampereen Ammattikorkeakoulusta terveydenhoitajaksi valmistuva Kaisa-Leena suoritti opintojensa viimeisen työharjoittelun Pirtessä. Terveydenhoitoala kummitteli Kaisa-Leenan mielessä jo aiempien opintojen aikana.

”Ennen näitä opintoja valmistuin viittomakielen ja puhevammaisten tulkiksi. Jatkoin opiskeluja melkein heti valmistumisen jälkeen, joten tulkin töitä en ole valitettavasti tehnyt. Työskennellessäni viittomakielisessä kotipalvelussa pääsin kuitenkin käyttämään suomalaista viittomakieltä”.

Terveydenhoitoalalle päätymistä vauhditti kiinnostus ihmisen biologiaan ja psykologiaan:

”Olen aina ollut kiinnostunut ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta, samoin psykologiasta. On myös todella mukavaa kohdata erilaisia ihmisiä. Terveydenhoitajan työssä voin hyödyntää näitä kaikkia kiinnostuksen kohteitani”, Kaisa-Leena kertoo päätymisestään alalle.

Monipuoliset opinnot ovat vastanneet Kaisa-Leenan odotuksia.

Terveydenhoitajaopiskelija istuu tietokoneen ääressä

Unelmien työpaikassa jokaisen työpanosta arvostetaan

Terveydenhoitajaopinnot ovat loppusuoralla ja työharjoittelu Pirtessä oli yksi Kaisa-Leenan opintojen viimeisistä etapeista.

”On mukavaa valmistua. Ja sitten on aika siirtyä työelämään oppimaan lisää!”

Tulevaisuuden työkuvioihin Kaisa-Leena suhtautuu avoimin mielin. Hän voisi kuvitella työskentelevänsä monenlaisissa terveydenhuollon työpaikoissa.

”Unelmien työpaikassa olisi huippu työporukka. Jokaisen työpanosta arvostettaisiin ja annettaisiin apua toisille. Olisi hienoa pystyä kehittymään sopivassa tahdissa ja oppia joka päivä jotain uutta. Unelmien työpaikassa virheisiin suhtauduttaisiin rakentavasti ja yleisilmapiiri olisi myötätuntoinen ja kannustava.”