Pirten blogissa palataan vielä loppukesän juhlatunnelmiin, kun työterveyshoitaja Teija Frankton täytti elokuussa 60 vuotta. Aluksi hän ei aikonut juhlia lainkaan, mutta sisko sai pyörtämään päätöksen.

”Vuotta vanhemman sisareni kanssa päätimme viettää päivän prinsessoina, sillä hänen 60-vuotispäivälleen sovitut prinsessajuhlat peruttiin koronan takia. Sisareni teki meille prinsessamekot ja niihin pukeutuneina kävimme 9.8. testaamassa uunituoreen Tampereen ratikan ja Pienen Lelukaupan, joka sopi hyvin teemaan. Totesimme puolen päivän jälkeen, että prinsessailu on aika rankkaa puuhaa”, Teija nauraa.

Ystäviensä kanssa Teija vietti unohtumattoman illan syntymäpäivänsä aattona Pyhäjärvellä.
”Testasimme saunalauttailua ja se vasta hauskaa puuhaa olikin. Me entiset nuoretkin intouduimme loikkimaan lautan katolta järveen oikein urakalla.”

Teijan syntymäpäiväjuhlinnat kruunasi kuitenkin hänelle järjestetyt yllätysjuhlat.
”Minulla oli parin ystävän kanssa sovittuna saunailta, joka osoittautui vuosikymmenen jymäytykseksi, sillä rakas perheeni olikin järjestänyt minulle yllätysjuhlat Akun Tehtaalla Ylöjärvellä. Sumutukseen osallistui puoli sukua ja useita ystäviä. Ilta oli ihana ja olen hyvin kiitollinen perheestä, joka välittää näin paljon!”

Työterveyshoitajana Teija on työskennellyt vuodesta 2002 lähtien ja Pirtessä pian neljä vuotta. Työterveyshoitajan työ alkoi kiinnostaa Teijaa jo opiskeluaikana.
”Terveydenhoitajaksi opiskellessani minulle sellainen tunne, että työterveyshoitajan työ sopisi minulle. Työ on hyvin monipuolista.”

Pirtessä parasta on Teijan mielestä mahtavat työkaverit ja hyvä yhteishenki.
”Meillä oli kahden muun ikäprinsessan kanssa sovittuna 180-vuotisjuhlat töissä työkavereille. Valitettavasti minun osaltani juhlat menivät sairasvuoteella kotona etäyhteydellä pirskeitä seuraillessa. Mutta sitäkin kautta välittyi ihana lämmin tunnelma. Pieni juhlamme tuntui ilostuttavan työkavereita kovasti.”

Ikäkriisiä Teija ei pode.
”Ei se ikä ihan pelkkiä numeroita taida olla, kuten sanotaan. Kummasti krempat lisääntyvät ja jaksaminen vähenee iän myötä. Mutta kello ei kiri taaksepäin, joten ilo täytyy ottaa irti jokaisesta päivästä!”