Kuluneena kesänä Pirtellä on ollut ilo tarjota kesätyö useammalle pirkanmaalaiselle nuorelle. Kesätyöntekijämme Emma kirjoitti kokemuksistaan Pirte Ratinassa.

Tulin Pirteen kesätöihin hyvin ja avoimin mielin. Olen ollut muutaman kerran aiemmin Pirtessä TETissä, joten työpaikka oli minulle jo tuttu. TET-jaksoillani olin keittiössä auttamassa kahvin keittämisessä, tiskaamisessa ja siivoamisessa. Sain olla myös asiakaspalvelussa ja silloin täytin huoneita toimistotarvikkeilla, tulostin papereita, täytin kaappeja ja varastoja.

Olen ollut ennen kesätöissä Fimlabissa ja olen myös pitänyt kesäkerhoa. Fimlabissa pääsin olemaan HR:n apuna ja kesäkerhossa ohjasin ala-asteikäisiä ja keksin heille erilaisia leikkejä.

Pirtessä pääsin nyt tekemään todella monipuolisia tehtäviä. Pääsin esimerkiksi skannaamaan, mapittamaan, inventoimaan, täyttämään huoneita erilaisilla toimistotarvikkeilla sekä siivoamaan huoneita. Kaikki työtehtävät olivat mielestäni todella kivoja, koska kaikki olivat niin erilaisia ja sai vaihdella tehtäviä monesti ja melkeinpä, milloin itse halusi. Välillä oli kiva istua tai seistä, kun skannasi tai mapitti ja välillä oli kiva liikkua huoneita siivottaessa. Mielestäni mikään työtehtävä ei ollut haasteellinen, koska sain aina hyvät ohjeet ja aina sai kysyä apua, jos ei ollut varma mitä pitäisi tehdä. Esimerkiksi aamuisin välinehuollon tehtävissä minulle näytettiin PEF-mittareiden ja verenpainemittareiden puhdistus.

Mieleeni jäi tietenkin kivat ja monipuoliset työt, ystävälliset työntekijät ja todella hyvä ilmapiiri. Mielestäni oli todella mukavaa, että minulle ehdoteltiin erilaisia töitä ja muistuteltiin, ettei kokoaikaa tarvitse tehdä samaa työtä. Isona plussana on myös se, että muut työntekijät tervehtivät ja tulivat juttelemaan minulle monesti.

Seuraaville kesätyöntekijöille suosittelen Pirteä lämpimästi. Pirte sopii mielestäni kaikille kesätöiksi monipuolisten tehtävien ansiosta. Pirteen on myös helppo tulla ensimmäisiin kesätöihin, koska täällä ei tarvitse pelätä epäonnistumista.

Olen itse 18-vuotias ja opiskelen lukiossa. Lukion jälkeen aion hakea lääkikseen ja tavoitteena/unelmana olisi päästä silmälääkäriksi, josta olen jo pienestä pitäen haaveillut.