Tänä kesänä Pirtellä on ollut ilo tarjota kesätyö useammalle pirkanmaalaiselle nuorelle. Kesätyöntekijämme Vili kirjoitti kokemuksistaan Pirte Ratinassa.

Olen Vili, 16-vuotias ja olen menossa kesäloman jälkeen lukioon. Minulla ei ole ollut ikinä mitään tiettyä haaveammattia, mutta haluan pitää työstäni aikuisena, joten aion pitää sen motivaationa opiskeluun.

Kun tulin Pirteen kesätöihin, odotin mukavaa ja monipuolista työtä. Olin ollut Pirtessä myös TET-jaksollani ja silloinkin oli kivaa. TETissä Pirtessä tein montaa eri asiaa, kuten keittiöhommia, listauksia ja eri asioiden korjausta.

Tämä kahden viikon jakso Pirtessä oli ensimmäinen kesätyöpaikkani. Pääsin tekemään monia asioita: siivosin huoneita eli puhdistin tietokoneita sekä kaappeja ja putsasin niistä löytyviä tarvikkeita kuten verenpainemittareita ja pilates-rullia. Aamuisin työskentelin välinehuollossa, jossa putsasin yleensä huoneissa usein käytettäviä välineitä.

Päivien aikana tein paperihommia, joihin kuului skannaus ja mapitus. Aina välillä vein huoneisiin niistä puuttuvia tarvikkeita ja kerran ripustin oviverhoja huoneisiin, joista ne puuttuivat.

Mielestäni kivoimpia tehtäviä olivat sellaiset, joissa oli useampia työvaiheita, kuten huoneiden siivous. Huoneita siivotessa tuli käyttää eri puhdistusaineita ja työtä tehtiin eri välineillä. Lisäksi välillä piti viedä laatikoita keittiöön puhdistettavaksi.

Haasteellisimpia työtehtäviä olivat skannaus ja mapitus. Ne eivät olleet mitenkään hirveän vaikeita hommia, mutta työ oli vähän yksipuolista ja välillä jopa vähän tylsää, mutta kyllä sekin onnistui hyvin loppujen lopuksi, kun pääsi vauhtiin.

Pirtestä jäi mieleen runsas kahvin juonti, hyvä työilmapiiri, hieno näköala sekä mukavat työtehtävät. Opin käyttämään mm. erilaisia puhdistusaineita ja skannauskonetta.

Neuvojani seuraaville kesätyöntekijöille ovat, että tee työt hyvin, mutta pidä välillä taukojakin, että jaksaa paremmin. Kannattaa kuunnella ohjeet tarkasti ensimmäisellä kerralla, niin osaa jatkossa tehtävät hyvin itse ja voi säästää näin aikaa.