Tänä kesänä Pirtellä on ollut ilo tarjota kesätyö useammalle pirkanmaalaiselle nuorelle. Kesätyöntekijämme Aleksi ja Mila kirjoittivat kesätyökokemuksistaan Pirte Ratinassa.

 

Aleksi

Olen peruskoulun käynyt 15-vuotias nuorimies, jolla on kokemusta Pirten Ratinan toimipisteestä jo vuoden 2020 syksyn TET-jakson kautta. Tänä vuonna olin Pirtessä kesätöissä kaksi viikkoa. Työtehtäväni olivat hyvin monipuolisia ja kiinnostavia. Henkilökunta oli ystävällistä ja aina valmiina auttamaan. Työympäristö oli värikäs ja pirteä.

TET-jaksoni pohjalta tiesin jo vähän, millaisia työtehtäviä saisin. Mutta olin yllättynyt kuinka paljon opin uutta käytännön lisäksi. Tutustuin myös Pirte Taysin toimipisteeseen ja sen henkilökuntaan.

Pirtessä töissä mikään ei ollut tylsää ja olin aina motivoitunut suorittamaan työhön kuuluvat tehtävät täsmällisesti ja huolellisesti. Töihini kuului esimerkiksi keittiön astiahuoltoa, arkistointia, skannausta ja roskien vientiä. Mitä vaikeampi työtehtävä oli, sitä kiinnostavampi se aina oli ja sitä innokkaammin ja ahkerammin pyrin viemään sen loppuun.

Pakko sanoa näin lopuksi, että kesätyö Pirtessä tulee olemaan kyllä yksi tämän kesän huippuhetkistäni ja ikimuistoinen kokemus. Suosittelen Pirteä lämpimästi kaikille, jotka tarvitsevat monipuolista ja vaihtelevaa työtä kesän ajaksi. Toivon pääseväni Pirteen kesätöihin myös tulevana kesänä.

 

Mila

Olen Mila, pian 17-vuotias opiskelija. Opiskelen Valkeakosken ammattikoulussa kosmetologiksi. Kesän jälkeen aloitan toisen vuoden opinnot. Haaveammattini liittyy tällä hetkellä kauneudenhoitoon, eli haluan kosmetologiksi ja toivon mukaan kouluttautua siitä vielä lisää. Lapsena haaveammattini oli lääkäri tai jotain hoitoalaan liittyvää. Tulevaisuudessa näen itseni asiakaspalveluun liittyvässä työssä ja työssä, jossa pääsee auttamaan ja olemaan ihmisten kanssa.

Tulin kesätöihin Pirteen odottavin, innostunein ja jännittynein odotuksin. En ole aiemmin ollut Pirtessä töissä, mutta paikka oli tuttu äitini kautta, sillä olen muutaman kerran käynyt täällä hänen mukanaan.

Olen ollut aiemmin kesätöissä Helsinki-Vantaan lentokentällä. Olin siellä töissä catering-puolella, eli valmistin ja pakkasin lentokoneisiin meneviä aterioita.

Pirtessä pääsin tekemään erilaisia työtehtäviä, esimerkiksi papereiden skannausta, mapitusta, kopiointia ja sain myös olla mukana kukkaprojektissa, jossa hävitettiin huonoksi menneitä viherkasveja. Tein hommia myös keittiöllä, jossa järjestelin astioita ja siivoilin paikkoja. Sain myös puhdistaa lääkäreiden huoneista verenpainemittareita, täyttää huoneisiin tarvikkeita. Lisäksi silitin ja kiinnitin oviverhoja huoneisiin.

Tykkäsin eniten papereiden skannauksesta ja vaikeinta oli kukkaruukkujen tyhjennys ja pesu, koska ne olivat painavia ja haastavia pestä, sekä mapitus, koska siinä piti olla tarkkana, että paperit menevät oikeille paikoille, mutta kun niitä teki paljon, niin homma alkoi helpottua.

Kahden viikon ajalta Pirtessä mieleen jäivät mukava työilmapiiri, ystävälliset ihmiset sekä hyvä työkokemus. Opin kahden viikon aikana paljon Pirtestä sekä erilaisista työtehtävistä. Pirteen töihin pääsy oli hyvä mahdollisuus saada lisää työkokemusta ja oppia lisää asioita työstä, muista sekä itsestä.

Työskentely Pirtessä oli mielekästä, joten aika kului nopeasti. Hommia riitti hyvin, eikä aika käynyt missään kohtaa pitkäksi. Neuvona seuraaville kehottaisin olemaan oma-aloitteinen, iloinen, ahkera ja kysymään apua tarvittaessa sekä tulemaan töihin avoimin mielin ja reippaalla asenteella.