Pirten blogissa sukelletaan tällä kertaa juhlatunnelmiin! Pirtessä yli 12 vuotta työskennellyt työterveyshoitaja Jaana Rantanen täytti 60 vuotta kesäkuun alkupuolella. Aina aurinkoinen Jaana juhli merkkipäiväänsä Ratinassa kokoamalla oman tiiminsä herkullisten kahvitarjoilujen ääreen.

Vuodet Pirtessä ovat vierineet onnekkaissa merkeissä. ”Aloitin Tullinkulman työterveydessä alkuvuodesta 2009. Kaikki esinaiseni ovat olleet helposti lähestyttäviä, huumorintajuisia ja osaavia”, Jaana kehuu esihenkilöitään. ”Minulla kävi myös erinomainen tuuri, kun sain heti aloittaessani työparikseni työterveyslääkäri Mikko Seppäsen, jonka kanssa olen saanut työskennellä jo 12 vuoden ajan. Ollaan kuin majakka ja perävaunu. On minulla kyllä muitakin ihania tiimilääkäreitä. Tiedätte itse, keitä olette”, Jaana vinkkaa.

Parhaana asiana työpaikalla Jaana Rantasen mielestä onkin nimenomaan työkaverit. ”Töihin on aina ollut kiva tulla. Täällä on saanut työskennellä omalla persoonallaan, aina saa apua ja neuvoja, eikä työkavereita jätetä pulaan. Toivoisin, että kaikilla kollegoillani olisi yhtä hyvä mätsi tiimeissä kuin mulle on sattunut”, Jaana kehuu vuolaasti työyhteisöään.

Korona-aikana työtoveruus on korostunut entistä enemmän, kun on kokoonnuttu pienemmillä porukoilla. ”Ihan parasta on meidän pikku ’lounaslössi’, jonka korona tiivisti vielä enemmän yhteen, kun on lounastettu pikkuporukoissa. Työkaverini Eriikan sanoihin voin helposti yhtyä: lounassakki on päivien piristys ja todellinen työkykyä ylläpitävä asia”, Jaana summaa.

 

Ei ikä- vaan juhlakriiseilyt

Jaana Rantasen virallinen syntymäpäivä oli lauantai 12.6. Sama päivä on myös Helsingin kaupungin syntymäpäivä, josta Jaanalla on hyviä muistoja pääkaupungissa asuessaan: ”Helsingissä asuessani jouduin joka synttärinä toteamaan, ettei kaupungin olisi tarvinnut niin kovasti satsata ja panostaa minun vuokseni. Siellä nimittäin liput liehuivat ja järjestettiin juhlakonsertteja.”

Työehtosopimuksen mukaan 50 ja 60 vuotta täyttävillä työntekijöillä on palkallinen vapaa, mikäli syntymäpäivä osuu työpäivälle. ”Myös viisikymppiseni tässä samassa työpaikassa osui aikoinaan lauantaille, joten olen tullut hyvin edulliseksi työnantajalle”, Jaana nauraa hyväntuulisena.

Virallista merkkipäiväänsä Jaana vietti maalla suuren suvun ja läheistensä kanssa. Koko viikonlopun kestäneet kekkerit meinasivat aiheuttaa kriisin, eikä nyt puhuta ikäkriisistä: ”Olen syntynyt fudisperheeseen, joten meinasi tulla konflikti, kun Huuhkajat pelasivat juuri syntymäpäiväiltanani Tanskaa vastaan. Sopu saavutettiin sillä, että hommattiin screeni juhlapaikalle, josta ottelua seurattiin äänekkäästi suvun nuorimmasta (11 vuotta) suvun vanhempaan (äitini, 84 vuotta)”, Jaana kertoo syntymäpäivälleen sattuneista päällekkäisyyksistä.