Pirten henkilökunta tekee herkeämättä työtä Pirkanmaan alueen koronatestien ja koronarokotusten mahdollistamiseksi. Viimeisen vuoden aikana Pirtessä on otettu noin 20 000 koronanäytettä. Joulukuussa aloitettuja koronarokotuksia on annettu jo 10 000.

Hektistä työtä tekee yhteen hiileen puhaltava koronatiimi taustajoukkoineen. Haastavana aikana henkilöstön hyvinvoinnista huolehtimisen ja kiittämisen merkitys on noussut yhtiössä korkeaan arvoon. ”Monta kertaa viimeisen vuoden aikana olen tullut miettineeksi, kuinka voisin tarpeeksi kiittää tiimiäni ja koko Pirten henkilöstöä koronapandemian aikaisesta työstä. Pelkkä kiitos kasvotusten tai sähköpostitse ei tunnu enää riittävältä tämän epävarmuuden ja jatkuvan muutoksen keskellä. Tältä pohjalta syntyi ajatus, että kiitokseksi pitäisi saada jotakin muuta”, Pirten vastaava sairaanhoitaja Eetu Hakkinen kertoo.

Ajatus kahden paikallisen toimijan yhteistyöstä kirkastui nopeasti ja pian pirteläiset saivat nauttia raikkaista virvoitusjuomista kiireisen työarjen keskellä, kun Pyynikin Brewing Company toimitti heille valikoiman tuotteitaan. ”Pyynikin Brewing Company juolahti mieleeni tuttuna ja ennen kaikkea paikallisena toimijana. Onnekseni sain heti linjan päähän oikean henkilön yhteistyöstä päättämään ja innostus oli molemminpuolista. Valtavan iso kiitos Pyynikin Brewing Companylle tuesta näinä haastavina aikoina!”, Hakkinen lisää.

Pyynikin Brewing Company halusi omalta osaltaan tukea merkittävää työtä tekevää työterveyshuollon toimijaa. ”Tätä maata varsinkin näinä aikoina pitävät pystyssä terveydenhoidon työntekijät, joilla on nyt valtava työurakka ja vastuu. Mielestämme on tärkeää, että yritykset tukevat niitä tahoja, jotka ovat tämän maan peruskiveä ja pitävät pyörät pyörimässä”, Pyynikin Brewing Companyn markkinointipäällikkö Veikko Sorvaniemi kertoo yhteistyöstä. ”Raikas juoma on loistava piristys hektiseen työpäivään ja auttaa tiimiämme jaksamaan suojavarusteissa työskentelyä”, Hakkinen hymyilee.

Kahden paikallisen toimijan arvoissa yhdistyy rohkeus, läpinäkyvyys sekä vastuu Pirkanmaan alueen hyvinvoinnista laadukkaasti, yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Valmius oppia ja etsiä innovatiivisia ratkaisuja sinnikkäästi paikallisia toimijoita tukien kertoo paljon pirkanmaalaisesta periksiantamattomuudesta, josta nämä yritykset ovat malliesimerkki.

TIESITKÖ, ETTÄ…


Pirte huolehtii lähes 1900:n asiakasyrityksen ja 39 500:n henkilöasiakkaan työterveydestä monipuolisia työkykyä ja -hyvinvointia edistäviä palveluita tuottaen. Paikallisena toimijana Pirte on mukana turvaamassa Pirkanmaan alueen toimintakykyä ja elinvoimaa myös korona-aikana. Pirtessä koronarokotteita annetaan työnsä puolesta riskiryhmään kuuluville työterveysasiakkaille, kuten omistaja-asiakkaiden, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin, sote-alan työntekijöille.

Pyynikin Brewing Companyn tarina alkoi Tampereella vuonna 2012. Ensimmäisenä toimintavuonnaan panimo tuotti 35 000 litraa pienpanimo-oluita ja virvokkeita. Vuonna 2020 lukema ylitti jo 2,15 miljoonaa litraa. Käsityöläispanimo on paitsi paikallinen, myös täysin itsenäinen alan toimija, joka valikoi yhteistyökumppaninsa vastuullisesti. Panimo työllistää noin 50 vakituista työntekijää ja sen taustajoukkoihin kuuluu yli 8000 osakkeenomistajaa.

Kuvassa Pirten vastaava sairaanhoitaja Eetu Hakkinen.