3.12.2020 alkaen Pirten verkkoajanvarauksen kirjautuminen siirtyy nimen ja henkilötunnuksen sijaan vahvan tunnistautumisen kautta tapahtuvaksi, jolloin kirjautuminen tapahtuu esimerkiksi pankkitunnusten avulla. Vahvan tunnistautumisen myötä myös verkon kautta varattujen aikojen peruminen helpottuu, sillä jatkossa perumiseen ei tarvita enää erikseen varauskoodia.

Myös OmaPirte-palvelun kirjautuminen tullaan viemään täysin vahvan tunnistautumisen taakse alkuvuonna 2021. Vahva tunnistautuminen on mahdollista OmaPirtessä jo tällä hetkellä ja suosittelemme kaikkia asiakkaitamme hyödyntämään sitä aina palvelua käyttäessään. Tällä hetkellä OmaPirtessä on kuitenkin vielä mahdollisuus kirjautua myös henkilötunnus + salasana -yhdistelmän avulla. Muistathan käyttää vahvaa salasanaa (vähintään 12 merkkiä), mikäli käytät vielä tätä vaihtoehtoa palveluun kirjautuessasi.

Muutoksen tähtäävät tietoturvan entistäkin vahvempaan turvaamiseen. Pirte käyttää Valviran A-luokituksen mukaista potilastietojärjestelmää, joka vastaa turvallisuustasoltaan esimerkiksi Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin käyttämiä järjestelmiä. Pirten tietosuojaselosteeseen voit tutustua täältä.