Pirtessä palvelee koko joukko eri lääketieteen erikoisalojen huippuammattilaisia, jotka ottavat vastaan sekä työterveysasiakkaita että itse maksavia asiakkaita. Kokosimme yhteen heidän uratarinoitaan sekä tiiviin tietopaketin siitä, millaisissa asioissa erikoislääkärimme voivat olla avuksi.

Yleislääketieteen ja anestesiologian erikoislääkäri Antti Majapuro

Yleislääketieteen ja anestesiologian erikoislääkäri Antti Majapuro tekee yleislääkärin vastaanottoa Pirtessä hoitaen pääosin akuuttisairaanhoitoon liittyviä asioita ja potilaita.

”Olen erikoistunut yleislääketieteeseen ja anestesiologiaan ja tehohoitoon. Hoidan lähinnä työterveysasiakkaita, mutta otan mielelläni vastaan myös itse maksavia asiakkaita. Vastaanotolleni hakeudutaan oikeastaan minkä tahansa akuutin vaivan tai työkyvyttömyyttä aiheuttavan sairauden takia”, Antti kertoo.

”Olen kiinnostunut lääketieteestä laajasti ja lisäksi akuuttilääketiede on sydäntäni lähellä. Aiemmin olen työskennellyt eri terveyskeskuksissa ja sairaalassa monissa eri tehtävissä. Parasta työssäni ovat monet erilaiset asiakkaat ja työn monipuolisuus.”

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jussi Virtanen

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärimme Jussi Virtanen tarjoaa erikoisalansa yleisvastaanottoa kaikenikäisille yksityisasiakkaille sekä työterveysasiakkaille Pirte Ratinassa.

Korva-, nenä ja kurkkulääkärin vastaanotolle voi hakeutua esimerkiksi pitkittyneen nenän tukkoisuuden, kuulon aleneman, kuorsauksen tai tinnituksen takia. Lapsipotilaat voivat saada apua esimerkiksi korvatulehduksiin sekä nielu- ja kitarisojen ongelmiin.

Kipinä lääkärin uraa kohtaan syttyi jo lukioikäisenä, kun ihmisten kanssa toimiminen ja ihmiselimistö alkoivat kiinnostaa Jussia. Korva-, nenä- ja kurkkutaudeista Jussi innostui alan käytännönläheisyyden vuoksi. ”Moniammatillisuus ja yhteistyö eri erikoisalojen osaajien kanssa lisää työni merkityksellisyyttä. Parasta työssäni on kuitenkin se, kun pääsen kohtaamaan eri-ikäisiä ihmisiä ja näen käynnistä olleen heille aidosti apua”, Jussi kertoo.

Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Johanna Kyrönlahti

Johanna Kyrönlahti on synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri eli tuttavallisemmin gynekologi. Johanna ottaa Pirtessä vastaan kaikenikäisiä itse maksavia asiakkaita ja työterveyden konsultaatioita. ”Päädyin valitsemaan gynekologian, koska ala on hyvin positiivinen, elämänmyönteinen ja koko naisen elämänkaari kuuluu työnkuvaan. Gynekologi kohtaa työssään mm. raskauden suunnittelun ja seurannan, lapsettomuuden selvitykset sekä hoidot, ehkäisyn aloitukset, gynekologisten sairauksien hoidot, synnytykset, vaihdevuosien vaivat, gynekologisten syöpien hoidot ja seurannan”, Johanna kertoo.

Vuorovaikutus on gynekologin työssä olennaista ja joskus gynekologi saattaa olla ainoa lääkäri, jonka luona nainen käy säännöllisesti. Parhaimmillaan hoitosuhteista voi tulla vuosien tai vuosikymmenienkin pituisia. Melkein kaikki naiset jännittävät jonkin verran gynekologille tulemista, olipa sitten kyseessä 15- tai 65-vuotias. ”Perustutkimukset ovat kuitenkin lähes aina rauhallisia ja kivuttomia tutkimuksia. Minulle on tärkeää saada asiakkaan luottamus, sillä silloin tutkimuksetkin sujuvat luontevasti”, Johanna hymyilee.

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri Tero Järvinen

Pirten ortopedi, tamperelainen Tero Järvinen, hoitaa iltavastaanotollaan sekä tapaturmien ja traumojen aiheuttamia tuki- ja liikuntaelimistön vammoja että kyseisten kudosten kiputiloja.

”Työni on valtavan monipuolista. Ortopedian professorina pääsen sekä opettamaan että ohjaamaan nuoria, innokkaita opiskelijoita ja tutkijoita, ja pystyn seuraamaan alani kansainvälistä kehitystä aivan etulinjassa. TAYS puolestaan tarjoaa haastavimman mahdollisen työympäristön lääkärille”, Tero kertoo. ”Kliinikkona parasta työssäni on löytää syy ja ratkaisu potilaan ongelmaan.”

Tero vetää TAYS:ssa kaksi kertaa viikossa ortopediaan erikoistuvien lääkärien seminaarin, jossa käsitellään eri aiheita koko ortopedian alalta kattavasti. ”Lisäksi toimin luennoitsijana alan kansainvälisissä kokouksissa useita kertoja vuodessa. Näistä tarttuu aina mukaan myös itselle jotakin uutta”, Tero lisää.

Fysiatrian erikoislääkäri Jenni Peltonen

Jenni Peltonen on fysiatrian erikoislääkäri, joka ottaa Pirte Ratinassa vastaan sekä yksityis- että työterveysasiakkaita. Fysiatri hoitaa erilaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja. ”Koen itse, että fysiatri on erityisesti toimintakykylääkäri: pääpaino on asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämisessä, sen palauttamisessa sekä toimintakyvyn laskun hidastamisessa. Tästä syystä fysiatrin arvio potilaan tilanteesta on yleensä laaja-alaisempi – arviossa otetaan pelkän tuki- ja liikuntaelinvaivan lisäksi huomioon esimerkiksi ihmisen henkiset ja sosiaaliset resurssit sekä muu lääketieteellinen tilanne. On tärkeää, että yksilö pystyy aidosti toteuttamaan esimerkiksi kuntoutussuunnitelmaa omassa arjessaan.”

Oirekuvana on tavallisesti pidempään jatkuneet kivut, vaivat ja liikerajoitukset esimerkiksi niskassa, selässä, olkapäissä tai lonkissa, jotka mahdollisesti ovat johtaneet yksilön työ- ja toimintakyvyn laskuun. ”Haluan ehdottomasti rohkaista ihmisiä saapumaan vastaanotolle erikoisemmiltakin tuntuvien vaivojen kanssa – vaikka toisinaan käy niin, että varmaa diagnoosia tilalle ei saada, niin lähes aina voidaan ainakin helpottaa tilannetta ja parantaa kyseisen henkilön toimintakykyä ja elämäntilannetta. Tutkitaan huolella ja etsitään yhdessä ratkaisua: se on aina parempi vaihtoehto kuin jäädä yksin kotiin miettimään. Parasta työssäni on ihmisten ja heidän moninaisuutensa kohtaaminen. On etuoikeutettua saada olla pienikin hetki ihmisen kanssa ja miettiä yhdessä, miten hänen hyvinvointiaan voidaan parantaa.”