Golfammattilaisen kesäkentille kuuluu paljon treeniä, kisoja ja vähän lomailuakin. Yhteistyökumppanimme Erik Myllymäki jakaa kesäkuulumisiaan ja vilkaisun meneillä olevaan golf-kauteen.

 

Mitä kuuluu ja kuinka golf-kausi on tähän asti mennyt?

Hyvää kuuluu kaikin puolin. Kesän pari ensimmäistä kilpailua ei mennyt aivan odotetusti ja pelin taso heittelehti aivan liikaa kisojen sisällä. Paljon oli hyvää, mutta huonot lyönnit maksoivat liikaa. Ensimmäisten kilpailujen jälkeen minulla oli hyvä, vähän pidempi treenijakso, ja tuntui, että palaset alkavat loksahdella pikkuhiljaa paikoilleen. Kaksi edellistä kisaa pelasin Suomessa, Nokialla ja Vuosaaressa, ja tulokset olivat jo varsin kelvollisia. Nokialla sijoitus oli 11. ja Vuosaaressa tuli kahdeksas sija. Oli ilahduttavaa huomata, että pelissä alkoi näkyä sellainen hyvä perustaso, mikä syksyllä varmasti kantaa hedelmää. Innolla odotan, mitä loppukausi tuo mukanaan. Nyt ohjelmassa on vielä viikko tiukkaa harjoittelua ja sitten alkaa elokuun osalta tiukka kisaputki.

 

Miten rentoudut kesällä ja oletko ehtinyt yhtään lomailemaan?

Kesällä tykkään vapaa-aikana urheilla paljon kaikenlaista, mikä onkin hyvää vastapainoa golfille. Vapaa-aikana rauhallinen oleskelu mökillä on lähellä sydäntä. Treenien lomassa olen ehtinyt lomailemaan pari vajaata viikkoa tehden muita juttuja, mutta melko tiiviisti kesä menee treenien parissa. Kauden jälkeen kyllä ehtii levätä sitten paremmin.

 

Millaiset näkymät sinulla on syksyn osalta?

Elokuun jälkeen katsotaan yhdessä valmentajan kanssa tarkemmin, mikä tilanne, mutta syksyllä European Tourin karsinnat ovat näillä näkymin päätähtäin.

 

Minkä kesävinkin antaisit golf-harrastajille?

Vinkkinä golfin harrastajille on pelata paljon kesäisin, koska kentät ovat nyt huippukunnossa, ainakin meillä Nokialla. Ja lisäksi pelaaminen on parasta treeniä. Hyväksi pelaajaksi ei tule harjoittelemalla, vaan pelaamalla!

Pirte sponsoroi nuorta golfammattilaista, Erik Myllymäkeä kausilla 2019-2020.