Pasi Lauren toimii Pirtessä yleislääkärinä ja hänen erityisosaamiseensa kuuluvat esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön vaivat, univaikeudet, mielenterveyden ongelmat (kuten ahdistus, unettomuus, masennus), päänsärky, migreeni ja erilaiset kivut niskassa, hartioissa, selässä ja polvissa. Pasin vastaanotolle voi tulla myös erilaisten akuuttivaivojen tai infektioiden hoitoa varten. Yleislääkärille voi varata ajan nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla ajanvaraukseemme (03) 565 64600. 

Migreenin hoito

Pasi tekee yhteistyötä neurologimme Jeren kanssa, kun kyse on migreeni- tai neurologisista asiakkaista. Migreeni on Pasin mukaan sairaus, johon hyvin harvoin haetaan hoitoa, vaikka syytä olisi. Migreeniin kannattaa hakea apua silloin, kun siitä on selkeästi haittaa, hoitoa ei ole aiemmin määritelty tai kun tuntuu siltä, ettei nykyinen hoito ole tasapainossa. 

Migreenin hoidon kulmakiviä ovat oikeanlaisen kohtauslääkkeen tai estolääkkeen valinta, elämäntapojen kartoittaminen ja ohjaus sekä botuliinitoksiini- eli botox-hoito. Botoxia annetaan ensisijaisesti silloin, kun asiakkaalla on krooninen migreeni ja estolääkkeistä ei ole riittävästi apua.

Botoxia annetaan ensisijaisesti silloin, kun asiakkaalla on krooninen migreeni ja estolääkkeistä ei ole riittävästi apua.

Migreenille altistavat elintavat liittyvät usein kiireiseen elämän rytmiin ja hoidon päämääränä on, että asiakas oppii tekemään sellaisia valintoja, jotka eivät lisää keskushermoston ärsytystä, vaan rauhoittavat sitä. Pasi muistuttaa, että liian kiireisellä ja stressaavalla elämäntavalla on seurauksensa: ”Usein ihmisten kannattaisi pysähtyä miettimään omaa elämänasennettaan siihen, kuinka paljosta pitää selvitä, kuinka paljon pitää suorittaa, ja että onko kaikissa asioissa korvaamaton. Sellainen elämäntyyli voi johtaa ikäviin ongelmiin, kuten vaikka juuri migreenin pahenemiseen.”

 

Kuka Pasi on?

– Lääkäri ei ollut lapsuudessa haaveammattini, vaan vasta armeija-aikoina tutun vinkatessa minun sopivan lääkäriksi, aloin harkita asiaa. Lääkärinä olo on sittemmin osoittautunut selkeäksi kutsumusammatiksi minulle. Parasta työssäni ovat ihmiset, ja yleisesti ottaen aito läsnäolo heidän kanssaan vastaanotolla, vaikka aikaa ei olisi paljon. Paraneminen ja hoitojen valinnat lähtevät aina liikkeelle ihmisten kohtaamisesta ja heidän kuuntelemisestaan.

Innostun työssäni siitä, kun näen pystyväni jollain tavalla auttamaan asiakasta. Silloin tulee tunne, että työni on merkityksellistä. Kehitän osaamistani joka päivä kuuntelemalla asiakkaita ja kollegoitani. Asiakkaiden ja heidän erilaisten tapaustensa kautta osaaminen sillä hetkellä hoidettavaan sairauteen kasvaa aina uutta tietoa hankkiessa, mutta mielestäni kollegoiden apu on kaikista olennaisin tekijä omassa kehittymisessäni.

Kuvassa yleislääkäri Pasi Lauren, kuva: Timo Pöysäri.

Varaa aika yleislääkärille