Olen tullut taloon maaliskuussa 2017. Työterveyshoitaja olen ollut vuodesta 2010 ja aiemmin työskentelin Sastamalassa. Olen huomannut, että on kiva tulla töihin eri paikkakunnalle, kuin jossa itse asuu. Vapaa-aika ja työ pysyvät hyvin erillään toisistaan. Työ on monipuolista ja on kiva kun saan asiakkaiksi uusia mielenkiintoisia firmoja. Työskentelen myös polilla ja diabeteshoitajana. Erityisesti diabeteshoitajan työ on mielenkiintoista ja haluan kehittyä siinä. Lisäksi parasta ovat kivat työkaverit ja vaihtelevuus, päivät menevät nopeasti.

Osallistun koulutuksiin, luen alan lehtiä ja kirjallisuutta. Oppiminen on elinikäistä. Voisin olla tulevaisuudessa kiinnostunut mielenterveys- ja päihdetyöstä. Olen kiinnostunut kaikesta uudesta ja olen valmis näkemään ja kokemaan kaikkea uutta. Ajattelen, että jos jotain ei osaa tehdä niin aina joku neuvoo ja sitä kautta oppii. Työpaikkaa vaihdettuani sain erilaista näkemystä asioihin, vaikka itse työ pysyi samana. Uusien asiakkaiden mukana tulevat uudet käytänteet voivat olla haastavia aluksi.

Itselleni suuri haaste työpaikan vaihdoksen jälkeen on ollut Tampereella kulkeminen, erityisesti reittien miettiminen ennen asiakaskäyntejä. Tullinkulmassa on lämmin työyhteisö, jossa työntekijää arvostetaan ja kuunnellaan. Minulla on iso perhe ja se on tietysti suuressa roolissa vapaa-ajallani. Lisäksi soitan huilua, käyn jumpissa ja kävelyillä. Kotona sanotaan, että olen kuin muumimamma, kun höösään lasten ja heidän kavereidensa tullessa kylään.


Liisa Merinen, työterveyshoitaja