Valitse sivu

Koronavirus- ja vasta-ainetestaus – Tampere ja Pirkanmaa

 

Tarjoamme mahdollisuuden ns. tavalliseen koronavirustestaukseen (nenänielutesti) ja vasta-ainetestaukseen sekä kaikille asiakasyrityksillemme että työterveyshuollon ulkopuolisille yritys- ja yksityisasiakkaillemme.

Tavalliseen koronavirustestiin pääsee lääketieteellisen arvion perusteella asiakas, jolla on akuutin hengitysinfektion oireita (esim. kurkkukipu, nuha, haju- ja/tai makuaistin menetys, aivastelu, nenän tukkoisuus, yskä, hengityksen vinkuminen, limaisuus, hengenahdistus). 

Vasta-ainetestaus tukee muuta koronatapausten diagnostiikkaa: sitä voidaan harkinnanvaraisesti hyödyntää esimerkiksi epidemiologisten tilanteiden selvittelyyn tai käyttää yksittäisen potilaan kohdalla, mikäli tilanne on syystä tai toisesta diagnostisesti epäselvä ja/tai pitkittynyt.

 

Nenänielutestaukset suoritetaan Taysin toimipisteessämme. Näytteenotto tapahtuu täysin siihen varatussa sisätilassa, omalla sisäänkäynnillään, jolloin testausympäristö on turvallinen niin testattavalle kuin testaavalle henkilökunnallekin.

Vasta-ainetestattavan henkilön tulee olla jo täysin oireeton. Vasta-ainetesti otetaan Pirte Ratinassa laskimoverinäytteenä kyynärvarresta.

Pirten koronavirustestauksen hinnasto:

Nenänielutesti:

  • Työterveysterveysasiakas 242,50€ / testi (Kela-korvauksen jälkeen 186,50€), lisäksi laskutetaan puhelin- tai chatmuotoinen kartoituskysely ja lääkärin puhelinaika tulosten antamista ja jatko-ohjeita varten
  • Yksityisasiakas 282,50€ (Kela-korvauksen jälkeen 226,40€, sis. kartoituskysely, testi ja testaus + tulokset), lisäksi laskutetaan positiivisten tulosten kohdalla lääkärin puhelinaika jatko-ohjeita varten

 

Vasta-ainetesti:

  • 80€ / testi (Kela-korvauksen jälkeen 65€), lisäksi laskutetaan kartoitushaastattelun sekä tuloksen antamisen vaatimat vastaanotot
    • Haastattelu tehdään hoitajan tai lääkärin vastaanotoilla. 
    • Työterveysasiakas voi asioida myös OmaPirte-palvelun kautta tai varata hoitajan tai lääkärin puhelin- tai videovastaanottoajan.
    • Tuloksen antamisesta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa: tuloksen voi käydä katsomassa joko Kanta-palvelun kautta tai asiakkaalle voidaan varata puhelinaika. 

Kela-korvaukset

Korvauksen määrä yksityisasiakkaalle on tavallisen nenänielutestin osalta 56€ ja vasta-ainetestien osalta 15€. 

Koronavirus- ja vasta-ainetestit oikeuttavat työterveyshuollon korvaukseen 1.4.2020 alkaen, jos työterveyshuoltosopimuksessa on sovittu sairaanhoidon ja siihen kuuluvien laboratoriotutkimusten järjestämisestä. Lisäksi työnantajan ja palveluntuottajan pitää sopia koronavirustesteistä kirjallisesti ennen testauksen aloittamista. Kustannukset kuuluvat korvausluokkaan II. Määrät ovat samat kuin yksityisasiakkaan kohdalla.

Lisätietoa Kelan sivuilta.

Toimintaohjeet:

 

Turvallisuussyistä, ethän varaa hengitystieoireisena suoraa aikaa asiantuntijoidemme vastaanotoille verkkoajanvarauksen kautta, vaan toimi alla olevien ohjeiden mukaan. Näin pidetään Pirten arvokkaat terveydenhuollon ammattilaiset turvassa ja toimintakuntoisina pandemian aikana. Kiitos huomaavaisuudestasi!

Hengitystieoireisen toimintaohje:

 

Pirten infektiovastaanotto hoitaa hengitystietulehdusoireisia potilaita. Jos siis kärsit hengitystietulehduksen oireista (esim. nuha, aivastelu, nenän tukkoisuus, yskä, hengityksen vinkuminen, limaisuus, hengenahdistus, kurkkukipu, korvakipu) tai epäilet koronavirustartuntaa:

Saat näitä reittejä pitkin hoidontarpeen arvion ja tarvittaessa ajan infektiovastaanotollemme Pirte Taysiin sekä koronavirustestaukseen.

Oireettoman toimintaohje:

 

Saat näitä reittejä pitkin toimintaohjeet.

Jos haluat ostaa koronavirustestejä yrityksellesi, ota yhteyttä:

 

asiakkuudet@pirte.fi

Olli Palkivaara
Tuotepäällikkö
p. 044 427 0427
olli.palkivaara@pirte.fi

Anne Sipolainen
Myyntineuvottelija 
p. 050 800 4573
anne.sipolainen@pirte.f