Koronavirus- ja vasta-ainetestaus – Tampere ja Pirkanmaa

 

Tarjoamme mahdollisuuden ns. tavalliseen koronavirustestaukseen (nenänielutesti) ja vasta-ainetestaukseen sekä kaikille asiakasyrityksillemme että työterveyshuollon ulkopuolisille yritys- ja yksityisasiakkaillemme.

Tavalliseen koronavirustestiin pääsee lääketieteellisen arvion perusteella asiakas, jolla on akuutin hengitysinfektion oireita (esim. kurkkukipu, nuha, haju- ja/tai makuaistin menetys, aivastelu, nenän tukkoisuus, yskä, hengityksen vinkuminen, limaisuus, hengenahdistus). 

Vasta-ainetestaus tukee muuta koronatapausten diagnostiikkaa: sitä voidaan harkinnanvaraisesti hyödyntää esimerkiksi epidemiologisten tilanteiden selvittelyyn tai käyttää yksittäisen potilaan kohdalla, mikäli tilanne on syystä tai toisesta diagnostisesti epäselvä ja/tai pitkittynyt.

 

Nenänielutestaukset suoritetaan Taysin toimipisteessämme. Näytteenotto tapahtuu täysin siihen varatussa sisätilassa, omalla sisäänkäynnillään, jolloin testausympäristö on turvallinen niin testattavalle kuin testaavalle henkilökunnallekin.

Vasta-ainetestattavan henkilön tulee olla jo täysin oireeton. Vasta-ainetesti otetaan Pirte Ratinassa laskimoverinäytteenä kyynärvarresta.

Pirten koronavirustestauksen hinnasto:

Nenänielutesti:

 • 198€ / testi (Kela-korvauksen jälkeen 142€), lisäksi laskutetaan kartoitushaastattelun sekä tuloksen antamisen vaatimat vastaanotot
  • Yksityisasiakkaan ensimmäinen yhteydenotto puhelimitse: (03) 5656 4600 (arkisin klo 7.30-19, la 10-17 ja su 10-16)
  • Työterveysasiakas voi asioida myös OmaPirte-palvelun kautta tai varata hoitajan tai lääkärin puhelin- tai videovastaanottoajan.
  • Tuloksen antamisesta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa: tuloksen voi käydä katsomassa joko Kanta-palvelun kautta tai asiakkaalle voidaan varata puhelinaika. 

 

Vasta-ainetesti:

 • 80€ / testi (Kela-korvauksen jälkeen 65€), lisäksi laskutetaan kartoitushaastattelun sekä tuloksen antamisen vaatimat vastaanotot
  • Haastattelu tehdään hoitajan tai lääkärin vastaanotoilla. 
  • Työterveysasiakas voi asioida myös OmaPirte-palvelun kautta tai varata hoitajan tai lääkärin puhelin- tai videovastaanottoajan.
  • Tuloksen antamisesta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa: tuloksen voi käydä katsomassa joko Kanta-palvelun kautta tai asiakkaalle voidaan varata puhelinaika. 

Kela-korvaukset

Korvauksen määrä yksityisasiakkaalle on tavallisen nenänielutestin osalta 56€ ja vasta-ainetestien osalta 15€. 

Koronavirus- ja vasta-ainetestit oikeuttavat työterveyshuollon korvaukseen 1.4.2020 alkaen, jos työterveyshuoltosopimuksessa on sovittu sairaanhoidon ja siihen kuuluvien laboratoriotutkimusten järjestämisestä. Lisäksi työnantajan ja palveluntuottajan pitää sopia koronavirus- ja vasta-ainetesteistä kirjallisesti ennen testauksen aloittamista. Kustannukset kuuluvat korvausluokkaan II. Kustannusten korvaamisessa edellytetään, että testien tekemisessä noudatetaan sosiaali- ja terveysministeriön sekä THL:n näytteenottokriteereitä sekä muita viranomaismääräyksiä ja -ohjeita.

Lisätietoa Kelan sivuilta.

Toimintaohjeet:

 

Turvallisuussyistä, ethän varaa hengitystieoireisena suoraa aikaa asiantuntijoidemme vastaanotoille verkkoajanvarauksen kautta, vaan toimi alla olevien ohjeiden mukaan. Näin pidetään Pirten arvokkaat terveydenhuollon ammattilaiset turvassa ja toimintakuntoisina pandemian aikana. Kiitos huomaavaisuudestasi!

Hengitystieoireisen toimintaohje:

 

Pirten infektiovastaanotto hoitaa hengitystietulehdusoireisia potilaita. Jos siis kärsit hengitystietulehduksen oireista (esim. nuha, aivastelu, nenän tukkoisuus, yskä, hengityksen vinkuminen, limaisuus, hengenahdistus, kurkkukipu, korvakipu) tai epäilet koronavirustartuntaa:

Saat näitä reittejä pitkin hoidontarpeen arvion ja tarvittaessa ajan infektiovastaanotollemme Pirte Taysiin sekä koronavirustestaukseen.

Oireettoman toimintaohje:

 

Saat näitä reittejä pitkin toimintaohjeet.

Jos haluat ostaa koronavirustestejä yrityksellesi, ota yhteyttä:

 

asiakkuudet@pirte.fi

Olli Palkivaara
Tuotepäällikkö
p. 044 427 0427
olli.palkivaara@pirte.fi

Anne Sipolainen
Myyntineuvottelija 
p. 050 800 4573
anne.sipolainen@pirte.f