Toimintaohjeet koronatestin jälkeen

Altistuminen

 

Pirkanmaalla on luovuttu altistuneiden jäljityksestä terveydenhuollon yksiköitä, hoivalaitoksia ja asumisyksiköitä lukuun ottamatta.

Koronavirusinfektiolle altistunut oireeton henkilö voi jatkaa töissään ja opiskeluissaan normaalisti. Mikäli hänellä ilmenee koronavirusinfektioon sopivaa oireistoa, hänen tulee viipymättä omaehtoisesti eristäytyä kotiin ja tarvittaessa hakeutua koronatestiin. Eristysaika on viisi (5) vuorokautta oireiden alusta.

Kotitesteistä

 

Positiivinen kotitestitulos ei oikeuta tartuntatautipäivärahaan, vaan tähän tarvitaan aina terveydenhuollon varmistama testitulos.

Positiivinen kotitestin tulos oireettomalla ei oikeuta sairauspoissaolotodistukseen, sillä sairauspoissaolotodistus voidaan terveydenhuollossa kirjoittaa sairausvakuutuslain mukaisesti vain (sairauden aiheuttaman) työkyvyttömyyden perusteella.

Jos olet saanut positiivisen testituloksen kotitestistä, suosittelemme sinua sopimaan työstä poissaolosta työnantajasi kanssa. Jos työnantaja haluaa virallisen eristyspäätöksen tartuntatautipäivärahaa varten tai haluat merkinnän koronapassiin, hakeudu vielä viralliseen PCR-testiin.

Töihin saa palata viiden (5) vuorokauden jälkeen, jos oireet ovat selvästi helpottaneet ja olet työkuntoinen. Oireettomuus tarkoittaa, että kuume on poissa ja muut oireet ovat selvästi vähenemässä.

Myös täysin oireettoman kotitestistä positiiviseen saaneen eritysaika on viisi (5) vuorokautta testipäivästä.