Valitse sivu

Psykofyysinen kipu -ryhmä

 

Krooninen kipu on tosiasia, joka vaikuttaa elämään valtavasti. Usein ympäristömme ei osaa kuvitellakaan, miten monella tavalla jatkuva kipu ulottaa arkeen. Pirten psykofyysisessa kivunhallintaryhmässä pääset halutessasi jakamaan ajatuksiasi ja kokemuksiasi muiden ryhmäläisten kanssa sekä oppimaan monipuolisesti tietoa kroonisen kivun luonteesta, opettelemaan ja tunnistamaan erilaisia kipuun vaikuttavia tekijöitä, tutustumaan kroonisen kivun lääkkeettömiin hoitokeinoihin sekä hälventämään kipuun ja sen kanssa työskentelemiseen liittyviä pelkoja.

 

Kahdeksan kerran valmennuksella tukenasi ja ohjaajinasi on Pirten moniammatillinen terveydenhuollon ammattilaistiimi: fysioterapeutti, psykologi, terveydenhoitaja, lääkäri, sosiaalialan asiantuntija – sekä tietysti muu ryhmä.

Mistä on kyse?

 

Kivunhallintaryhmään otetaan 10-12 pitkittynyttä/kroonista kipua potevaa henkilöä, jotka haluavat oppia pärjäämään kipuongelman kanssa paremmin. Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa kerran viikossa kahden tunnin ajan, lisäksi seurantahaastattelu.

Aika: Seuraavan ryhmän alkamisajankohta ilmoitetaan myöhemmin
Ryhmäkoko:
 10-12 hlöä
Kesto: 8 x 2h, lisäksi seurantahaastattelu
Hinta: lääkärin lähetteellä 483€ (joko itse maksaen tai neuvotellen kustannuksista työnantajasi kanssa)

Tavoitteena on osallistujien kivunhallinnan ja elämänlaadun kohentaminen. Ryhmässä työskennellään kognitiivisen terapiamallin mukaan tietoisuustaitoharjoittein sekä psykofyysisen terapiamallin mukaisesti niin, että osallistujien on mahdollista tunnistaa, tarkastella ja opetella muuttamaan toimintatapoja kivun kanssa sekä räätälöidä itselleen uusia sopivia hoito- ja kuntoutusmenetelmiä.

Ryhmään pääsyn edellytyksenä on hankala pitkittynyt kipu, riittävästi läpikäydyt lääketieteelliset tutkimukset ja ensikuntoutukset, asiakkaan oma tahto ja vertaisoppimiseen riittävät psyykkiset ja fyysiset voimavarat.

Ryhmäkertojen perusrakenne pyritään pitämään samanlaisena. Jokainen kerta alkaa ryhmäytymistä tukevalla alkukahvilla. Valmennusosuuksissa Pirten fysioterapeutti ohjaa kattavasti kehotietoisuutta ja -hallintaa parantavia toiminnallisia osioita ja sovellettuja rentousharjoituksia. Kipupsykologin vetämässä osuudessa taas on sisältönä lyhyt info kipuun liittyvästä päivän teemasta, mielen rauhoittamista, keskittymisen ja huomion suuntaamisen harjoitteita, stressinhallinnan menetelmiä, ongelmanratkaisun ja jäsentämisen keskusteluja sekä vertaiskeskustelun mahdollistamista. Myös Pirten kiputiimin lääkäri ja terveydenhoitaja sekä sosiaalialan asiantuntija osallistuvat ryhmän ohjaukseen.

Ryhmään tulevilta odotetaan sitoutumista työskentelyyn ja myös välitehtäviin.

Kokonaisuus siis sisältää yhteensä 20 tuntia kivunhallintaan tähtäävää toimintaa ja tietoa terveydenhuollon ammattilaisten johdolla, kurssimateriaalin sekä vertaistukiryhmän. Kurssin hinta on työterveyslääkärin lähetteellä 483€. Voit suorittaa kurssimaksun joko itse maksaen tai neuvotellen kustannuksista työnantajasi kanssa.

Seuraavan ryhmän alkamisajankohta ilmoitetaan myöhemmin

Ryhmään hakeminen aloitetaan varaamalla aika työterveyshoitajallesi tai -lääkärillesi, joka käy kanssasi läpi kiputilannettasi ja ohjaa sinua sen mukaan eteenpäin.

Kuulostaa tilanteeseeni sopivalta, kuinka pääsen mukaan?

Ryhmään haku tapahtuu varaamalla aika työterveyshoitajallesi, työterveyslääkärillesi tai kelle tahansa Pirten lääkärille, joka käy kanssasi läpi kiputilannettasi ja ohjaa sinua sen mukaan eteenpäin. Ajan voit varata soittamalla ajanvarauksemme puhelinnumeroon (03) 5656 4600 (avoinna ma-pe klo 7.30-17) tai verkkoajanvarauksella.