Saapumisohje koronatestaukseen verkon kautta testiajan varanneille

Huomioi, että Pirten testaustila ei ole enää Taysin toimipisteemme yhteydessä Acutan naapurissa, vaan Finn-Medi 1 -rakennuksen toisessa päässä, Arvo Ylpön kadun ja Biokadun risteyksessä.

Kaikki verkkoajanvarauksen kautta varatut testit:

Paikka: Finn-Medi 1, Arvo Ylpön katu 6, 33520 Tampere Huom! Kyseessä ei ole Acutan naapurissa sijaitseva Pirten Taysin normaali toimipiste, vaan erillinen tila rakennuksen toisella puolella, Arvo Ylpön kadun ja Biokadun kulmassa.  Kts. oheinen kuva – nuoli osoittaa näytteenottopisteen ovelle. Google Mapsin reittiohje vie oheisella osoitteella juuri oikeaan paikkaan. Pihaanajo Biokatu -> Niveltie.

Pysäköinti: Auton voi pysäköidä rakennuksen eteen, pihalla on kolme näytteenottoon saapuville varattua autopaikkaa. Odota autossa tai ulkona (muista turvavälit) ja tarkkaile ovea, hoitaja tulee hakemaan sinut ulkoa.

Ota mukaan: Kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Tärkeää: Ethän tule itseksesi sisään rakennukseen! 
Odota autossa tai ulkona ja tarkkaile ovea – hoitaja hakee sinut näytteenottoon. Muista turvavälit. Näytteenottohuoneeseen saa tulla vain testiin tuleva. Ethän myöskään ota ylimääräisiä tavaroita mukaan näytteenottoon. Testihuoneessa ei saa koskea mihinkään, eikä laskea tavaroita käsistään.

Ohje potilaalle näytteenoton jälkeen

 • Palaa näytteenoton jälkeen omaa kyytiä käyttäen suoraan kotiin: älä käytä julkista liikennettä.
  • Mikäli joudut käyttämään taksia, kerro taksia tilatessasi palaavasi koronanäytteenotosta.
 • Pysy kotona näytevastauksen saapumiseen asti.
  • Kotiin ei saa tänä aikana tulla oman taloutesi ulkopuolisia ihmisiä: hoida välttämättömät yhteydenotot sukulaisiin, ystäviin, työpaikalle tai kouluun puhelimitse tai sähköpostilla.
 • Pyydämme sinua täyttämään tartunnanjäljityskyselyn osoitteessa OmaTays.fi jo ennen tuloksen saapumista.
  • Kirjautumiseen tarvitset pankkitunnukset, mobiiliavaimen tai vastaavan vahvan tunnistautumisen.
  • Tartunnanjäljityskyselyn löydät kohdasta ”Kyselyt”. Päivitäthän samalla yhteystietosi.
  • Kyselyyn vastaaminen nopeuttaa ja tehostaa tartunnan- ja kontaktinjäljitystyötämme.
 • Kun tulos valmistuu, se ilmoitetaan sinulle Fimlabista tekstiviestitse. Tällöin löydät tuloksen myös OmaKannasta. Tuloksen valmistumiseen menee yleensä noin 1-3 pv, ruuhka-aikoina tuloksen saapuminen voi viedä päivän tai pari kauemmin.
  • Tulos CV19Nh NEG tarkoittaa, että näytteessä ei todettu koronavirusta. Et sairasta tällä tällä hetkellä koronainfektiota. Mikäli sinulle on tehty altistumisen vuoksi virallinen karanteenipäätös, se ei purkaudu. Tartunnanjäljityskyselyt jäävät talteen OmaTaysiin – voit päivittää ne myöhemmin, mikäli sinusta otetaan uusi näyte.
  • Tulos CV19Nh POS tarkoittaa, että näytteessä on todettu koronavirusta (Covid19). Pysy kotona ja odota lääkärin yhteydenottoa puhelimitse. Lääkäri käy tartunnanjäljityskyselyn kanssasi läpi, kysyy lisätietoja ja antaa jatko-ohjeet. Kun tulos on positiivinen, myös perheenjäsenesi jäävät kotiin.