Työfysioterapeutin suoravastaanotto

Työfysioterapeutti Linnea Sainio: Omahoito-ohjeet ja harjoitteet auttoivat asiakasta

”Asiakas saapui vastaanotolle äkillisesti hankaloituneen selkäkivun vuoksi. Hän oli pohtinut aikaa varatessaan lääkärin ja työfysioterapeutin vastaanoton välillä.

Asiakas päätyi varaamaan ajan työfysioterapeutille, koska ajatteli, että työfysioterapeutilta saa heti myös omahoito-ohjeita.

Ensimmäisellä käyntikerralla haastattelin ja tutkin asiakkaan selvittääkseni vaivan taustaa. Asiakas sai vaivaansa sopivat kotiharjoitusohjeet sekä neuvoja arjen liikkumiseen ja työergonomian muokkaamiseen selkäkivun huomioon ottaen.

Kivun hoitoon hän sai ohjeet käsikauppalääkkeiden käyttöön perussairaudet huomioiden ja lisäksi lääkkeettömiä kivunhoitokeinoja. Kävimme asiakkaan kanssa läpi myös vakavan selkäkivun riskitekijät, joista tulee hakeutua pikaisesti lääkärin vastaanotolle.

Asiakas sai sen verran onnistuneet kotiharjoitteet, että parin viikon kuluttua kontrollikäynnillä hänen selkänsä oli lähes oireeton. Hän oli ohjeiden mukaisesti oppinut muokkaamaan työergonomiaansa, ja hän oli pienillä muutoksilla pärjännyt töissä hyvin.

Kontrollikäynnillä asiakas sai lisää omahoito-ohjeita ja harjoitteita, jotta vastaavalta tilanteelta vältyttäisiin jatkossa.”