Valitse sivu

Hyvä asiakkaamme,

Suomessa koronavirustestaukset tulee aina tehdä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n asettamien ohjeiden ja kriteerien mukaisesti.

Tällä hetkellä testejä otetaan ohjeen mukaisesti vain seuraavista riskiryhmistä, konsultoiden tarvittaessa infektiolääkäriä:

  • välittömään potilastyöhön osallistuva terveyden- ja sosiaalihuollon henkilökunta,
  • akuutin hengitystieinfektion vuoksi sairaalahoitoon joutuvat potilaat,
  • akuuttiin hengitystieinfektioon sairastunut henkilö, joka on varmistetun COVID-19-tapauksen lähikontakti tai palannut ulkomailta 14 vuorokauden sisällä.­­

Kriteeristöön voit tutustua tarkemmin täältä (THL).

Pirten toiminta perustuu THL:n ohjeisiin. Ohjeistuksen muuttuessa meillä on kapasiteettia aloittaa testaukset myös muiden kuin kriteeristön mukaisten riskiryhmien osalta, esimerkiksi asiakasyrityksillemme. Siihen asti kuitenkin kunnioitamme viranomaisen ohjeistusta turvataksemme testauskapasiteetin juuri niille ryhmille, joille se on nyt kriittisen tärkeä.

Teemme tiivistä yhteistyötä Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa turvataksemme osaltamme alueella riittävän ja laadukkaan terveyden- ja sairaanhoidon sekä turvalliset olosuhteet niin asiakkaille kuin omille, kullanarvoisille ammattilaisillemmekin.

Avasimme viime viikolla Pirte Ratinaan infektiovastaanoton hengitystieoireisille, voit lukea tiedotteen sekä Pirten ajankohtaiset uutiset ja ohjeet koronavirukseen liittyen täältä. Ajankohtaisimman tiedon koronavirukseen liittyen löydät THL:n sivuilta.

Terveisin,
pirteläiset