Hymyilevä Dinah Bedretdin on Helsingistä Tampereelle muuttanut 33-vuotias fysioterapeutti ja lymfaterapeutti. Moniosaajan vaiheikkaassa taustassa yhdistyy kansainvälisyys, urheilu ja vankka osaaminen fysioterapian alalla.

”Olen pelannut koripalloa koko elämäni, ja 6-vuotiaana alkanut harjoittelu kantoi nuorten maajoukkueeseen asti. Aktiivisen pelaamisen aikana minulle sattui useita pieniä loukkaantumisia ja kävin usein fysioterapeutin vastaanotolla. Jo 16-vuotiaana päätin, että minusta tulee isona fysioterapeutti”, Dinah kertoo. ”Mäkelänrinteen urheilulukion käytyäni lähdin au pairiksi Saksaan ja tämä kuuden kuukauden matka venyi lopulta seitsemän vuotta kestäneeksi oleskeluksi. Päätin siis jäädä Saksaan opiskelemaan ja tein siellä muutaman vuoden töitä ennen kuin palasin takaisin Suomeen.”

Koripalloharrastus on osa arkea edelleen ja viime vuosina Dinah on toiminut myös Suomen nuorten maajoukkueessa fysioterapeuttina sekä valmentanut alakouluikäisiä tyttöjä vapaa-ajalla. Omaa aikaa värittävät myös saliharrastus, ystävät ja hyvä ruoka. ”Nyt hiljattain Tampereelle muutettuani järjestelen tosin arkeani vielä uusiin rutiineihin”, Dinah naurahtaa.

Dinah palvelee sekä työterveys- että yksityisasiakkaitamme arkipäivisin Ratinan toimipisteessämme. Hänen vastaanotolleen voivat hakeutua niin nuoret urheilijat kuin ikäihmiset – lähetteellä tai ilman.

”Monia kiinnostaa myös erikoisen nimeni tausta. Kuulun Suomessa elävään vähemmistöryhmään, Suomen tataareihin. Olen syntynyt Suomessa, ja äidinkieleni ovat tataarin kieli sekä suomi. Puhun sujuvasti myös saksaa ja englantia”, Dinah hymyilee.  

Enemmän kuin fysioterapiaa

Dinahin osaamisprofiili koostuu useista erilaisista hoitomenetelmistä. ”Yhdistelen fysioterapiatyössäni monipuolisesti asiakkaan tarpeiden mukaan niin aktiivista harjoittelua, manuaalista mobilisointia, neuvontaa, ohjaamista, akupunktiota sekä faskia- ja muita pehmytkudoskäsittelyjä. Valmistan tarpeen mukaan myös yksilöllisiä tukipohjallisia”, Dinah tiivistää.

Moniosaajan vastaanotolle voivat hakeutua niin kaikenlaiset tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaa tarvitsevat, pitkittyneistä tai akuuteista kivuista kärsivät kuin leikkausten ja tapaturmien jälkeistä kuntoutusta tarvitsevat. Apua saavat myös selkä-, yläraaja- tai alaraajaongelmista kärsivät.

”Fysioterapiassa jokainen asiakas on yksilö, joten jokaisen kuntoutuspolkukin on aina yksilöllinen. Pyrin löytämään jokaiselle asiakkaalle parhaiten sopivan terapiamuodon – ja tarjoamaan aina vähän enemmän vaihtoehtoja hoidolle.”

Tärkeimmiksi vahvuuksikseen Dinah lukee sosiaalisuuden, ammattitaidon ja ihmisläheisyyden: ”Ihan parasta työssäni on erilaisten ihmisten tapaaminen sekä heidän arkensa helpottaminen!”

Fysioterapian lisäksi Dinah tarjoaa asiakkaillemme lymfaterapiaa: ”Lymfaterapiasta voi saada apua esimerkiksi leikkausten ja tapaturmien jälkeisiin sekä aineenvaihdunnallisiin turvotustiloihin”, Dinah kertoo.

Fysioterapian alalla riittää aina opittavaa, sillä jatkokoulutuksia tarjotaan laajasti. ”Olen kiinnostunut kehittämään osaamistani erityisesti alaraajojen toiminnallisuuden sekä kiputilojen tutkimisessa ja analysoimisessa. Pirtessä on hieno työyhteisö eri alojen huippuosaajia, ja odotan innolla yhteistyön tekemistä erityisesti lääkäreiden sekä muun hoitohenkilökunnan kanssa.”

Mikä on alaraaja-analyysi
ja kenelle se sopii?

 

Alaraajojen virheasennot voivat aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten kantakalvon- ja akillesjänteen kiputiloja, luupiikin aiheuttamia vaivoja, vaivaisenluuongelmia tai polvien ja lonkkien kiputiloja. Oireita voidaan kartoittaa ja hoitaa alaraaja-analyysin avulla.

Alaraaja-analyysissä kartoitetaan koko alaraajojen tilanne jalkaterästä lonkkaan tai alaselkään asti sekä tarkistetaan niin jalkaterän, nilkkojen, polvien ja lonkkien liikeradat kuin myös nivelsiteiden tuki- ja lihasvoima. Lisäksi tutkitaan mahdolliset jalkaterien kaarien laskeumat ja koko alaraajojen linjaus liikkuessa sekä kävellessä. ”Tunnin kestävän analyysin aikana pyritään selvittämään alaraajaoireiden syy. Lisäksi annetaan kuntoutujalle kotihoito-ohjeet, sekä kartoitetaan mahdollisten tukipohjallisten tai fysioterapeuttisen hoidon tarvetta”, Dinah tiivistää.

”Jos alaraaja-analyysissä todetaan tukipohjallisten tarve, niin ne voidaan valmistaa korjaamaan mahdollista jalkaterien virheasentoa ja lievittämään virheasentojen aiheuttamia kiputiloja. Pohjalliset sopivat seisomatyötä tekevälle, jolla jalat väsyvät ja alkavat oireilemaan työpäivän aikana, kuten myös lenkkeilijälle, jolla rasituksessa tai sen jälkeen on alaraajojen seudulla kipuja.”