Valitse sivu

Riikka Stenbäck on Pirten lastentautien erikoislääkäri. Riikka vastaanottaa 0-16-vuotiaita potilaita Pirte Kangasalla elokuusta alkaen, yleensä keskiviikkoiltapäivisin sekä noin kerran kuussa myös lauantaisin.

 

Mikä erottaa lastenlääkärin yleislääkäristä?

Lastentauteihin erikoistunut lääkäri osaa ottaa niin lapsen kuin hänen perheensäkin erityistarpeet huomioon potilasta kohdattaessa, tutkittaessa ja hoidettaessa. Lapsen kohdalla esimerkiksi lääkeannostelu on erilainen kuin aikuisella. Lastenlääkärillä on myös tuntuma arvioida lapsen vointia ja tilannetta verraten muihin saman ikäisiin. Lastenlääkäri hoitaa paljon esimerkiksi lasten infektiosairauksia (kuume, korvakipu, virtsatietulehdus ym.) sekä astmaa, allergiaa ja lasten ihottumia. Lasten tapaturmat ohjataan kuitenkin yleislääkärille tai lastenkirurgialle.

 

Kuka Riikka on?

”Lapsuuden haaveammattini oli opettaja tai eläinlääkäri – päädyin kuitenkin harkinnan jälkeen opiskelemaan lääketiedettä. Opiskelin lääkäriksi Tampereen yliopistossa, minkä lisäksi pääsin opiskelemaan ravitsemustiedettä: lääkäriopintojeni 2. ja 3. vuosikurssin välillä tein ravitsemustiede pääaineenani maisterin tutkinnon Uppsalan ja Helsingin yliopistossa.

Kandiajan ensimmäisen harjoittelun tein lastenklinikalla, ja ihastuin alaan heti sen monipuolisuuden ja vilpittömän auttamisen halun vuoksi. Lapset ansaitsevat hyvää ja heitä arvostavaa hoitoa, minkä lisäksi heidän kohtaamisensa tuo omaan työhöni välitöntä iloa. Pirten vastaanoton lisäksi toimin koulu- ja neuvolalääkärinä.

Kolmen lapsen äitinä ymmärrän hyvin perheiden tilanteita, ja väsymisen ja sairauksien ennaltaehkäisy on minusta ensiarvoisen tärkeää. Keskustelen mielelläni perheiden jaksamisesta, ravitsemuksesta, liikunnasta ja unirytmistä. Pienille flunssapotilaille toivon sujuvaa hoitoon pääsyä lähellä omaa kotia, minkä vuoksi minusta on mukavaa pitää vastaanottoa kotikunnassani Kangasalla.

I’m happy to treat also English speaking families!”