Kalle Säippä on uusi fysioterapeuttimme tarjoten palveluitaan yksityisasiakkaille Pirte Ratinassa. Kallen erikoisalaa ovat tuki- ja liikuntaelinten fysioterapia ja hän on kouluttautunut Manipulatiiviseksi fysioterapeutiksi (Maitland Concept®). 

Fysioterapeutti on liikkeen asiantuntija. Fysioterapiassa pyritään yhdessä asiakkaan kanssa selvittämään hänen tuki- ja liikuntaelinvaivaansa ratkaisu, jotta hänen toiminta- ja liikuntakykynsä olisi mahdollisimman optimaalinen. Tässä huomioidaan asiakkaan voimavarat sekä ympäristön tarjoamat mahdollisuudet.

Fysioterapian menetelmiä ovat muun muassa ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu sekä manuaalinen terapia. Fysioterapia perustuu tieteelliseen tutkimukseen. Fysioterapetin vastaanotolle tullaan tavallisesti erilaisten akuuttien tai pitkittyneiden kiputilojen vuoksi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi olkapään, polven tai selän ongelmat.

Kuka Kalle on?

”Olen koko pienen ikäni pelaillut jalkapalloa ja muita palloilulajeja ja koin eräänlaisen loukkaantumisten suman lukion loppupuolella. Minulla oli varsinkin polvivaivoja ja polvi leikattiinkin, jolloin pääsin ensimmäistä kertaa käymään fysioterapeutilla. Pääsin tuolloin hyviin käsiin ja kun näin konkreettisesti, miten fysioterapeutin tekemän työn kautta voi saada apua tämänkaltaisiin ongelmiin, sain ensimmäisen kipinän lähteä alalle”, Kalle kertoo.

”Jokainen asiakas on erilainen ja kaikki vaivat ovat yksilöllisiä. Parasta työssäni on ratkoa näitä palapelejä asiakkaiden kanssa ja miettiä, millaista reittiä pitkin ongelmat saadaan ratkottua. Innostumisen hetkiä työssä tulee silloin, kun asiakas pääsee vaivansa hoidossa eteenpäin ja huomaa kehittyneensä. Kehitän osaamistani käymällä säännöllisesti täydennyskoulutuksissa ja lukemalla alan tutkimuksia. Sosiaalisen median kautta pysyy jatkuvasti kärryillä, mitkä asiat ovat alalla pinnalla, kunhan muistaa olla sopivan kriittinen. Yhteistyö eri alojen huippujen sekä kollegojen kanssa auttaa myös itsensä kehittämisessä ja tietysti jokainen asiakas opettaa joka kerta jotakin uutta.”