Petri Oivanen on sisätautien ja kliinisen hematologian eli veritautien erikoislääkäri ja hän ottaa asiakkaita vastaan Pirte Ratinassa. Petrin vastaanotolle ovat tervetulleita sekä työterveys- että yksityisasiakkaat ja hän tarjoaa palveluitaan myös englanniksi ja ruotsiksi. Sisätautilääkäri tutkii ja hoitaa esimerkiksi verenpainepotilaita, kilpirauhassairauksia, osteoporoosia, sydänsairauksia ja erilaisia vatsan ja suoliston sairauksia. Erilaiset anemiat kuuluvat usein myös sisätautilääkärin mietittäväksi.

Hematologi eli veritautilääkäri miettii erityisesti muita kuin raudanpuutteesta johtuvia anemioita, tutkii ja hoitaa erilaisia veren hyytymiseen liittyviä poikkevuuksia (tukokset ja vuodot) sekä toteaa ja hoitaa erilaisia veren pahanlaatuisia sairauksia. Varsinkin pahanlaatuisiin verisairauksiin (”verisyövät”) liittyvissä asioissa potilaat usein haluavat myös ns. toisen mielipiteen.

Kuka Petri on? 

 

– Lääkärinä olo ei ollut lapsuuden haaveammattini vaan minusta piti tulla Suomen historian tutkija. Päädyin kuitenkin vääriin pääsykokeisiin 80-luvun alkupuolella, Petri naurahtaa.

– Ja täytyy sanoa, että olen kyllä hirveän tyytyväinen työhöni. Työssäni parasta ovat vaihtuvat tilanteet, mukavat ihmiset ja mahdollisuus auttaa ja ohjata ihmisiä. Innostun melkeinpä kaikesta mahdollisesta, mutta työssäni innostun asioiden ratkomisesta ja ihmisten kohtaamisesta ylipäätään. Kehitän osaamistani tekemällä töitä, kouluttautumalla ja seuraamalla aikaa.

 

Kuvassa sisätautilääkäri Petri Oivanen, kuva: Timo Pöysäri, Pirte.