Pirtessä laserhoitoja tullaan tekemään kolmella eri laserilla: hiilidioksidilaserilla, KTP-laserilla sekä aleksandriittilaserilla.

 

Hiilidioksidilaser on yksi yleisimmistä lasertyypeistä maailmalla. Laserin säteen muotoa pystytään muokkaamaan sellaiseksi, että se antaa tarkan pistemäisen säteen yhteen kohtaan. Toinen vaihtoehto on käyttää laserin skanneri-ominaisuutta, jolla säde saadaan tehtyä jopa 20mm x 20mm kokoiselle alueelle ja jossa on yhden pisteen sijaan jopa 800 pistettä. Pistemäisellä säteellä voidaan leikata esimerkiksi varsiluomia tai muita koholla olevia ihokappaleita. Skannerilla sen sijaan voidaan muokata koko ihoaluetta kuten esimerkiksi kasvoja. Tällöin ihoa voidaan esimerkiksi kiinteyttää eli käytännössä hoitaa ryppyjä ja myös pahan aknen jälkeisen ihon hoito suoritetaan skannerilla silottamalla ihoa useimmiten 3-6 kerran sarjassa. Laserilla voidaan myös polttaa laakeita ihomuutoksia kerros kerrokselta ja esimerkiksi rasvasyylästä ihokudosta otetaan yksi kerros kerrallaan pois. Tämä hoitomuoto on veretön vaihtoehto kyretoinnille, jossa ihomuutokset poistetaan ”raaputtamalla”. Laserilla hoito sujuu lähes kivuttomasti ja se on myös pitkällä tähtäimellä parempi hoitomuoto, koska kyreoinnin jälkeen ihomuutoksesta saattaa jäädä jälkeen pieniä ulokkeita ja uusiutumisriski on suurempi.

KTP-laseria käytetään pienten hiusverisuonten hoidossa ja sillä hoidetaan esimerkiksi couperosaa sekä verisuoniluomia tai tuliluomia. Myös harvinaisempia huuleen ilmestyviä sinertäviä laskimolaajentumia eli huulikohjuja voidaan hoitaa KTP-laserilla

Aleksandriittilaserilla tehdään kaikenlaisia karvanpoistoja, mutta ihon värillä on merkitystä karvanpoiston tuloksekkuuteen. Tummien karvojen poisto vaalealta iholta on ihannetapaus ja tällaisen ihon käsittely sujuu yleensä laserilla mainiosti. Jos iholla on tuoretta rusketusta niin laserhoitoa on odotettava muutama viikko, jotta karvat saadaan turvallisesti pois. Esimerkiksi etelä-eurooppalaiselle henkilölle karvanpoisto on mahdollinen sen jälkeen jos hän on ollut pitkään Suomessa ilman auringolle altistumista, mutta afrikkalaistaustaiselle karvanpoisto on aleksandriittilaserilla käytännössä mahdoton toteuttaa. Yleensä sarjahoitona tehty karvanpoisto vähentää karvojen kasvua merkittävästi tai jopa lopettaa sen kokonaan.

 

Laser voi mullistaa asiakkaan elämän

Laserhoidoissa ei ole ihotautilääkärimme Ari Karppisen mukaan erityistä trendiä, vaan kaikkea kysytään tasaisesti. Yleisimmät hoidot koskevat karvanpoistoa, ihon kiinteytystä eli ryppyjen poistoa, arpien hoitoa esimerkiksi aknen jälkeen, couperosa-muutoksia sekä hyvänlaatuisten näppylöiden kuten rasvasyylien tai varsiluomien poistoa. Myös pigmenttiluomien hoitoa kysellään, mutta yleensä niitä ei suositella laseroitavaksi jos ne ovat ihon tasolla, sillä niiden kohdalla mahdollisen melanooman tarkkailu on tärkeämpää kuin niiden poistosta saatava kosmeettinen hyöty. Poikkeuksena ovat kasvojen intradermaaliluomet, jotka yleensä voidaan tasoittaa ihon tasolle.

Ihotautilääkärin tekemien hoitojen tulokset ovat monesti asiakkaille todella merkityksellisiä ja elämänlaatua parantavia. Ari Karppinen kertoo hoitaneensa esimerkiksi n. 40 vuotiasta naista, jolla oli todella vaikeat aknearvet kasvoillaan ja joka pääsi maksusitoumuksen kautta laserhoitojen piiriin. Nainen sai aluksi 6 hoitokertaa silloisella vanhemmalla laserlaitteella ja myöhemmin uudella laserlaitteella vielä 3 hoitokertaa. ”Hänen ihonsa muuttui dramaattisesti eikä ulkopuolinen pystyisi sanomaan kasvoissa ikinä olleenkaan mitään. Hän oli todella tyytyväinen lopputulokseen”, muistelee Ari.

 

Toinen mieleen jäänyt tapaus oli nainen, jolla kasvoi kasvoilla samanlaista partakarvoitusta kuin miehillä. Nainen kertoi nyppivänsä karvoja arkena useita tunteja viikossa ja juhlia varten hän käytti nyppimiseen peräti 4 tuntia. Nainen kävi laserhoidoissa kymmenkunta kertaa ensimmäisten hoitovuosien aikana ja hän on jatkanut sen jälkeen käymistä silloin tällöin. Muutos oli Arin mukaan merkittävä: ”Hänen elämänsä mullistui aivan totaalisesti laserin ansiosta.”

 

Pirte Ratinassa laserhoidot aloitetaan tammikuun aikana. Ajan ihotautilääkäreillemme voit varata verkkoajanvarauksen kautta tai soittamalla ajanvaraukseemme (03) 565 64600. Lisätietoja hoidoista on Epilaserin sivuilla.