Toni hoitaa kaikenlaisia ihosairauksia ja tekee myös erilaisia toimenpiteitä Ratinan toimipisteessämme. Hänen toimenpidevalikoimaansa kuuluvat pienkirurgiset toimenpiteet, kuten ihomuutosten ekskiisiot eli leikkaukset, kryohoidot ja laserhoidot. Pirtessä on pian käytössä kolme erilaista laseria: hiilidioksidi-laser hyvänlaatuisten koholuomien ja syylien poistoon, arpien ja juonteiden häivyttämiseen sekä ihon rejuvenaatioon, KTP-laser pintaverisuonien ja verisuoniluomien poistoon sekä aleksandriitti-laser karvanpoistoon. Laserhoitoja tehdään sekä lääketieteellisistä, että esteettisistä syistä. Ensimmäisen aleksandriitti-hoidon tekee lääkäri, jatkohoidot tekee laserhoitaja lääkärin lähetteellä. Muut laserhoidot ovat lääkärin tekemiä. Laser on turvallinen, elegantti ja suorastaan korvaamaton työväline moneen iho-ongelmaan. Lisätietoa laserhoidoista ja hinnoista.

Tonin asiakkaat ovat sekä työterveys- että yksityisasiakkaita ja hoitoa on saatavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Vastaanotolle kannattaa tulla etenkin, mikäli vanhoissa luomissa tapahtuu muutoksia, tai ilmaantuu uusi epäilyttävä luomi.  Mikäli luomi kasvaa, muuttaa väriä tai muotoaan, kutiaa tai haavautuu, kannattaa sitä tulla näyttämään. Herkästi kannattaa tulla näyttämään myös luomea, joka osuu silmään tai jotenkin erottuu muista. Toni hoitaa myös kaikenlaisia erilaisia ihottumia, kuten psoriasista, ekseemaihottumia, aknea ja ruusufinnitautia.

 

Kuka Toni on?

Päädyin juuri ihotautilääkäriksi, koska alalla on kaksi erilaista mielenkiintoista puolta. Ensinnäkin on konservatiivisempi lääkehoidollinen puoli, ja toisekseen toimenpidepuoli, eli työ on todella monipuolista. Lisäksi esteettisetkin aspektit ovat läsnä työn tulosten arvioinnissa, mikä tuo lisää haasteita. Monesti diagnoosin pystyy tekemään jo asiakkaan ensikäynnillä ilman ulkopuolisia laboratoriotutkimuksia, mikä on myös erittäin motivoivaa. Työssäni parasta ovatkin tyytyväiset asiakkaat ja se, kun pystyy auttamaan jotakuta vaikeassa tilanteessa. Työn huippuhetkiin kuuluvat erityisesti jo alkuvaiheessa havaitun taudin kuten melanooman onnistunut ja ennakoiva hoito, ennen kuin sairaus pääsee leviämään. Tällöin tietää, että pystyy ihan konkreettisesti pelastamaan ihmishenkiä.

Innostun työssäni uusien asioiden oppimisesta, onnistuneista potilaskontakteista ja lääketieteellisen tutkimuksen tekemisestä, etenkin kun saa julkaisuja valmiiksi. Kehitänkin osaamistani tutkimusta tekemällä ja kirjallisuuteen perehtymällä, sekä osallistumalla kotimaisiin ja ulkomaisiin kongresseihin.

Ihotautilääkäri Toni Karppinen

Kuvassa ihotautilääkäri Toni Karppinen, kuva: Timo Pöysäri, Pirte.