Valitse sivu

Olen ollut töissä Pirtessä helmikuusta 2017. Aiemmin työskentelin 30 vuotta aikuispsykiatrialla avohoidon puolella, jossa tehdään paljon verkostoyhteistyötä esimerkiksi juuri työterveyden kanssa. Työterveyspuoli vaikutti mielenkiintoiselta ja tuntui siltä, että oli aika kokeilla jotakin uutta, joten siirryin tänne. Psykologiaa päädyin opiskelemaan, koska olen aina ollut sosiaalinen ja kiinnostunut ihmisistä ja heidän tarinoistaan. Muiden auttaminen on minulle tärkeää. Kouluaikoina psykologia oli biologian ohella hyvin kiinnostavaa.

Työssäni parasta on, kun asiakkaiden kanssa pääsee tekemään yhteistyötä ja huomaa, että heidän olonsa alkaa helpottua. Se on palkitsevaa. Kehitän omaa osaamistani käymällä lisä- ja täydennyskoulutuksissa, lukemalla alan kirjallisuutta ja lehtiä, ja ylipäätään maailmaa ja elämää havainnoimalla. Yhteiskunta muuttuu koko ajan ja on tärkeää ymmärtää myös ihmisten muuttuneita tilanteita. Esimerkiksi työelämä on muuttunut paljon. Olen kouluttautunut myös psykoterapeutiksi, perhe- ja pariterapeutiksi ja käynyt työnohjaajakoulutuksen sekä useita lyhempiä menetelmäkoulutuksia.

Työssäni innostun ihmisten kohtaamisesta ja syventymisestä heidän elämäänsä. Yhteistyö asiakkaiden ja moniammatillisen tiimin kanssa on mielenkiintoista. Töitä saatetaan tehdä esimerkiksi asiakkaan lisäksi lääkärin, terveydenhoitajan, sosiaalityöntekijän, asiakkaan työnantajan ja Kelan kanssa. Erilaiset työryhmät ovat Pirtessä erityisen kivoja ja työntekijää arvostetaan. Haasteita työhöni tuovat todella vaikeiden työyhteisötilanteiden selvittely ja ratkaisuun pääseminen.

Pirteen on tosi kiva tulla töihin. Uusi työntekijä otetiin hyvin vastaan kaiken kaikkiaan ja täällä koin olevani tervetullut. Työyhteisössä tehdään paljon yhteistyötä ja erilaiset kehittämispäivät ovat hyvä tapa pitää työntekijät vireinä ja lisätä yhteishenkeä. Täällä on aivan ihanaa, kun huomioidaan esimerkiksi merkkipäivien johdosta tai tuloksellisen kuukauden jälkeen kakkukahveilla. Silloin näkee, että on tehty yhdessä hyvää työtä.

Aiemmin olen käyttänyt paljon vapaa-aikaani opiskeluun. Nyt vapaa-aika kuluu perheen parissa ja lisäksi hoidan puutarhaa ja liikuntaa harrastan kausittain, kesällä uintia ja talvella esimerkiksi hiihdän ja laskettelen. Tapaan myös ystäviä, se on todella tärkeää. Jos saisin valita mikä hahmo olisin, olisin Minni Hiiri. Hän on naisellinen ja aktiivinen.


Työterveyspsykologi Heli Nummikoski